Εθνική ομάδα: «Τελειώνει» ο Αναστασιάδης

Εθνική ομάδα: "Τελειώνει" ο Αναστασιάδης
Ενημερώθηκε: 12/06/19 - 19:26

H Εθνική ομάδα δέχτηκε ένα απίθανο στραπάτσο το βράδυ της Τρίτης από την Αρμενία, χάνοντας με 3-2 μέσα στο ΟΑΚΑ. Μετά από τέσσερις αγωνιστικές η Ελλάδα έχει κερδίσει μόνο το Λιχτενστάιν, αλλά το ακόμη χειρότερο είναι η εικόνα που έδειξε στην πλειονότητα των παιχνιδιών της. 

Ποια θα είναι λοιπόν η επόμενη μέρα; Καταρχήν θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι στον -”εξάποντο”- ματς με τη Φινλανδία στις 5 Σεπτεμβρίου, στον πάγκο της Ελλάδας δεν θα βρίσκεται ο Άγγελος Αναστασιάδης.

Ο έμπειρος τεχνικός είναι ουσιαστικά “τελειωμένος” από το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, έπειτα κι από όσα συνέβησαν μετά το τέλος του χθεσινού αγώνα, τα οποία αποτέλεσαν απλώς τη σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. 

Οι ευθύνες εξάλλου του Αναστασιάδη είναι δεδομένες και πολλές γι' αυτό το συνονθύλευμα που παρουσίασε η Εθνική στο μεγαλύτερο διάστημα και των δύο τελευταίων αναμετρήσεων για τα προκριματικά του Euro. Ακατανόητες επιλογές στον καταρτισμό της ενδεκάδας, παίκτες σε θέσεις που δεν έχουν ξαναπαίξει, εκτός αρχικού σχήματος βασικές μονάδες της Εθνικής, αλλαγή τερματοφύλακα σε τρίτο διαδοχικό ματς μέσα σε διάστημα 10 ημερών και πολλά άλλα. 

Το κλίμα στην Εθνική ήταν δεδομένα έκρυθμο τα τελευταία 24ωρα για να ακολουθήσει το... μπαμ μετά τις χθεσινές δηλώσεις του Σωκράτη Παπασταθόπουλου που έθεσε ευθέως θέμα προπονητή, με τους Άγγελο Αναστασιάδη και Άγγελο Μπασινά να περνούν με τη σειρά τους στην αντεπίθεση. Και μέσα σε όλα αυτά βέβαια τον ομοσπονδιακό προπονητή να θεωρεί ότι οι Αρμένιοι κέρδισαν επειδή ήταν... καλύτεροι άνθρωποι!

Από εκεί και πέρα θα πρέπει να σημειώσουμε και κάτι άλλο. Μπορεί όντως ο Αναστασιάδης να βρίσκεται στην πόρτα της εξόδου, ωστόσο δεν πρόκειται να υπάρξει απόφαση στις επόμενες ώρες από τον Βαγγέλη Γραμμένο, όπως ενδεχομένως πιστεύουν κάποιοι. 

Το πρωί της Τετάρτης βρέθηκαν πράγματι ορισμένοι σύμβουλοι της ομοσπονδίας στα γραφεία της ΕΠΟ, αλλά σε καμία περίπτωση για να παρθούν αποφάσεις για την Εθνική ομάδα. 

Η κουβέντα βέβαια από εδώ και πέρα αφορά περισσότερο στην επόμενη μέρα του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος και ποια θα είναι η... μετά Αναστασιάδη εποχή.