Ευγενίδης: «Στήριξη στον Δημήτρη Γιαννακόπουλο»

Ευγενίδης: «Στήριξη στον Δημήτρη Γιαννακόπουλο»
Ενημερώθηκε: 10/07/19 - 19:04

Ο Λεωνίδας Δημητριάδης-Ευγενίδης τόνισε πως στηρίζει την προσπάθεια του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, στο κάλεσμα του Προέδρου του Παναθηναϊκού Α.Ο και ισχυρού άνδρα της ΚΑΕ Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ για τη συσπείρωση των δυνάμεων του Παναθηναϊκού.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Sport24.gr, ο  εφοπλιστής και πρόεδρος του Ιδρύματος Ευγενίδη αποκάλυψε παράλληλα τη χορηγική του στήριξη στον Παναθηναϊκό Α.Ο. ενώ είναι γνωστό πως παραχωρεί συχνά τους χώρους του Ιδρύματος Ευγενίδη (Πλανητάριο) για εκδηλώσεις που έχουν σχέση με τον Παναθηναϊκό, όπως τη χτεσινή για την παρουσίαση της νέας εμφάνισης της ποδοσφαιρικής ομάδας, όπου τιμήθηκε από την «πράσινη» ΠΑΕ.

Θα πρέπει να τονιστεί πως ο Έλληνας εφοπλιστής γίνεται ο δεύτερος επιφανής φίλος του Παναθηναϊκού που στηρίζει ανοιχτά το πλάνο του Δημήτρη Γιαννακόπουλου για τον Παναθηναϊκό, μετά τον επιχειρηματία, Γιώργο Νίκα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Λεωνίδα Δημητριάδη-Ευγενίδη στο Sport24.gr:

Η οικογένεια σας έχει μία παράδοση στο πέρασμα των δεκαετιών, στηρίζοντας τον Παναθηναϊκό με πολλούς τρόπους. Ασπάζεστε και εσείς αυτή την αγάπη;

«Παρακολουθώ τον Παναθηναϊκό από μικρή ηλικία. Ο πατέρας μου ήταν φανατικός υποστηρικτής της ομάδας. Είχε την τύχη να φοιτεί στην ίδια σχολή με τον μεγάλο Άγγελο Μεσσάρη, τον σπουδαιότερο προπολεμικό παίκτη του ελληνικού ποδοσφαίρου! Ο πατέρας μου είχε παρακολουθήσει το μυθικό 8-2 του Παναθηναϊκού επί του Ολυμπιακού το 1930 και μου είχε διηγηθεί πολλές ιστορίες. Βέβαια, εγώ έχω τις δικές μου αναμνήσεις από τον Παναθηναϊκό. Θυμάμαι στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας τον Μπακούρο, τον φροντιστή της ομάδας, να κυνηγάει τον Αντωνιάδη για να κάνει πιρουέτες! Θυμάμαι τους εκπληκτικούς ποδοσφαιριστές της δεκαετίας του 60, τον Ανδρέου, τον Θεοφάνη, τον Λινοξυλάκη και τόσους άλλους».

Ποια εντύπωση σας άφησε η περσινή προσπάθεια της ομάδας; Πως κρίνετε τον απολογισμό της, λαμβάνοντας υπόψη τα οικονομικά προβλήματα και το νεανικό ρόστερ που είχε ο Παναθηναϊκός;

«Είμαι 62 ετών και γαλουχήθηκα με τη λογική να αγαπώ τον Παναθηναϊκό σε όποια κατάσταση και αν βρίσκεται. Ο Παναθηναϊκός είναι πάντα ο Παναθηναϊκός. Τα παιδιά έκαναν μία μεγάλη προσπάθεια πέρυσι, όμως το τέλος δεν ήταν αυτό που τους άξιζε. Πιστεύω ότι φέτος θα πάνε καλύτερα. Ας είμαστε αισιόδοξοι, έστω και συγκρατημένα».

Ο ποδοσφαιρικός Παναθηναϊκός διανύει την πιο δύσκολη περίοδο της σύγχρονης ιστορίας του και ψάχνει λύση στο ιδιοκτησιακό του. Εσείς βλέπετε φως στον ορίζοντα;

«Δεν υπάρχει πρόβλημα χωρίς λύση. Όμως, δεν θέλω να πω πολλά. Υπάρχουν άλλοι πιο αρμόδιοι για να τα κρίνουν αυτά. Εγώ συμμετείχα στο εγχείρημα της ΠΕΚ το 2008, τότε οι προϋποθέσεις και οι συνθήκες δεν ήταν οι κατάλληλες, αυτό που κάναμε δεν βγήκε σε καλό. Πάντως, ο Παναθηναϊκός υπάρχει πριν από εμάς και θα υπάρχει μετά από εμάς, ανεξάρτητα από εμάς».

Στο προσκλητήριο που έχει σημάνει ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, έχετε τη διάθεση να ανταποκριθείτε; Είστε ένας από τους επιφανέστερους φίλους του Συλλόγου και έχετε προσφέρει, οπότε το κάλεσμα του αφορά και εσάς.

«Εκτιμώ ιδιαίτερα την προσπάθεια του Δημήτρη Γιαννακόπουλου και αναγνωρίζω το βάρος που σηκώνει. Δεν τον έχω γνωρίσει προσωπικά, αλλά είχα στενούς φιλικούς δεσμούς με τον Παύλο και τον Θανάση Γιαννακόπουλο. Ο όμιλος Ευγενίδη έχει στηρίξει διαχρονικά τις πρωτοβουλίες των τμημάτων του Ερασιτέχνη. Όταν έρθει η ώρα, κάτι θα κάνουμε προς τη συγκεκριμένη κατεύθυνση».