Παναθηναϊκός: Τα κρίσιμα βήματα για Βοτανικό

 
Παναθηναϊκός: Τα κρίσιμα βήματα για Βοτανικό

Ενημερώθηκε: 25/02/22 - 15:11

Μετά τη χθεσινή παρουσίαση των συμβάσεων από τον Δήμο Αθηναίων για τη Διπλή Ανάπλαση και όλα όσα έγιναν γνωστά στη συνέντευξη Τύπου του δήμαρχου, Κώστα Μπακογιάννη, το μεγάλο πρότζεκτ βρίσκεται, πλέον, στην τελική του ευθεία.

Με καθυστέρηση, λόγω του γεγονότος ότι πρόκειται για ένα εξαιρετικά σύνθετο ζήτημα με πολλούς εμπλεκόμενους φορείς, αλλά πάνω σε σωστές βάσεις. Τι ακολουθεί και ποια είναι τα επόμενα βήματα για τον Βοτανικό; Δείτε τις απαντήσεις.

*Την ερχόμενη Τετάρτη το θέμα θα πάει στο Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας. Πρόκειται, επί της ουσίας, για διαδικαστικό ζήτημα, αφού η παράταξη του Κώστα Μπακογιάννη θα το υπερψηφίσει. Ωστόσο, ο δήμαρχος Αθηναίων επιθυμεί τη μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση, γεγονός που υπογράμμισε και στην προχθεσινή του συνάντηση με τους εκπροσώπους των κορυφαίων παρατάξεων του Δήμου (ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ, ΚΚΕ).

*Στις 30 Μαρτίου, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, θα γίνει η κρίσιμη Γ.Σ. του Παναθηναϊκού Α.Ο. Εκεί, τα μέλη του Συλλόγου θα κληθούν να ψηφίσουν υπέρ ή κατά της διπλής ανάπλασης για τον Ερασιτέχνη, ο οποίος είναι και αυτός που θα έχει τα δικαιώματα στο νέο γήπεδο αν και εφόσον το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας είναι θετικό.

*Οι μελέτες του ποδοσφαιρικού γηπέδου έχουν συνταχθεί από την ΠΑΕ Παναθηναϊκός και έχουν παραδοθεί στον Δήμο και τις τεχνικές υπηρεσίες. Αυτό σημαίνει ότι το επόμενο βήμα είναι η δημοπράτηση για την "Αρένα" που θα έχει χωρητικότητα κοντά στις 40.000 θέσεις και θα είναι "τετράστερο" στην κλίμακα της UEFA. Η διαγωνιστική διαδικασία που αναμένεται να αρχίσει τον Απρίλιο θα έχει διάρκεια ενός έτους.

*Τον ίδιο μήνα και μέχρι τον Οκτώβριο θα υπάρξει η τελική μορφή των μελετών και η έκδοση των οικοδομικών αδειών.

*Με βάση τους στόχους, αν όλα προχωρήσουν βάσει σχεδίου, η κατασκευή των εγκαταστάσεων του Παναθηναϊκού Α.Ο θα αρχίσει τον Φεβρουάριο του 2023. Σε ένα χρόνο από τώρα, δηλαδή, και θα ολοκληρωθεί τον Ιούλιο του 2024. Η διαγωνιστική διαδικασία για τα του Ερασιτέχνη θα αρχίσει τον Νοέμβριο του 2022 και θα ολοκληρωθεί τον Ιανουάριο του 2023. Οπως έγινε γνωστό χθες και αφού προηγηθεί η συμβασιοποίηση και η κατασκευή υποδομών, η κατασκευή του ποδοσφαιρικού γηπέδου θα αρχίσει στο τέλος του 2023 και θα ολοκληρωθεί τον Ιούλιο του 2026.