Ρότσα: Γιατί είπα «όχι» στη μεταγραφή Μαραντόνα στον Παναθηναϊκό το 1994

Ρότσα: Γιατί είπα «όχι» στη μεταγραφή Μαραντόνα στον Παναθηναϊκό το 1994
Ενημερώθηκε: 26/11/20 - 04:05

Και όμως ο Ντιέγκο Μαραντόνα είχε φθάσει ένα βήμα πριν από την έλευσή του στον Παναθηναϊκό. Όπως αποκάλυψε ο Χουάν Ραμόν Ρότσα στο trifilara.gr το 1994 απέρριψε τον διάσημο συμπατριώτη του να παίξει με τους «πράσινους».

Και την απόφασή του αυτή την αιτιολόγησε στην τότε διοίκηση για τους παρακάτω λόγους:

«Εξαιτίας μου δεν ήρθε στον Παναθηναϊκό, το 1994. Ο πρόεδρος μου είχε πετάξει το όνομα του σε μια ομιλία, του είχα πει όχι και του είχα εξηγήσει τους λόγους. Είχε περάσει πολλές περιπέτειες, αλλά δεν ήθελα να τον δούμε στο τέλος της καριέρας του σε αυτή την κατάσταση και ήταν πολύ ιδιαίτερος και δύσκολος στη συνεργασία. Δεν το μετάνιωσα. Γιατί ήθελα να έχω τον Μαραντόνα που θα έδινε ρεσιτάλ, γιατί τον αγαπούσα. Γι΄ αυτό το λόγο είχα πει όχι στον πρόεδρο», είπε ο Χουάν Ραμόν Ρότσα.

Είπε δε, ακόμα:

«Ήταν ο πιο μεγάλος παίκτης, η μεγαλύτερη προσωπικότητα μέσα στο γήπεδο. Δεν θέλω να μιλήσω για την κακή ζωή και τα ναρκωτικά. Δεν θα υπάρξει άλλος σαν αυτόν. Γιατί ήταν όλα σε ένα. Πανέξυπνος, γρήγορος, δυνατός αν και αρκετά κοντός και με ένα πόδι και κατέκτησε τον ποδοσφαιρικό κόσμο με την αξία του. Θα πενθεί όλος ο πλανήτης».