Σκληρή επίθεση του Ολυμπιακού για Σαββίδη και Αυγενάκη για τον υποβιβασμό του ΠΑΟΚ

 
Σκληρή επίθεση του Ολυμπιακού για Σαββίδη και Αυγενάκη για τον υποβιβασμό του ΠΑΟΚ

Ενημερώθηκε: 28/01/20 - 00:52

Σε πόλεμο μέχρις εσχάτων εξελίσσεται η αντιπαράθεση του Ιβάν Σαββίδη και του Βαγγέλη Μαρινάκη. Τελευταίο επεισόδιο στην πρωτοφανή αυτή σύγκρουση, η εισήγηση της Επιτροπής Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου για υποβιβασμό του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης.

Ιβάν Σαββίδη

Ο Ολυμπιακός με μια σκληρή ανακοίνωσή του βάλλει κατά του αλλά και του Λευτέρη Αυγενάκη τονίζοντας, για τον μεν πρώτο πως «με χρήματα αγοράζει ομάδες της supoer league, με αυτό τον τρόπο παίρνει πρωτάθλημα και παίζει φιλικά μαζί τους», για τον δε υπουργό αθλητισμού ότι φοβάται «το δήθεν πολιτικό κόστος από τις αστείες απειλές και εκβιασμούς των μέσων και των ανθρώπων του Ιβάν Σαββίδη».

Διαβάστε ακόμα: Με ανεξαρτητοποίηση απειλεί ο Ζαγοράκης για τον ΠΑΟΚ

Aναλυτικά η ανακοίνωση που εξέδωσε ο Ολυμπιακός το βράδυ της Δευτέρας αναφέρει:

«Αυτός που κηλιδώνει την ιστορία του ΠΑΟΚ και τον έχει φέρει σε αυτή την τραγική θέση λέγεται Ιβάν Σαββίδης.

Ο πραγματικός ιδιοκτήτης του ΠΑΟΚ δεν έχει αντιληφθεί ότι οι πρακτικές που ακολούθησε και ακολουθεί στην επιχειρηματική του διαδρομή, γνωστές σε όλους, δεν είναι δυνατό να εφαρμοστούν στην Ελλάδα μόνο και μόνο γιατί έγινε ιδιοκτήτης του ιστορικού ΠΑΟΚ.

Ο κ. Σαββίδης πιστεύει ότι με χρήματα μπορεί να αγοράζει ΠΑΕ της Super League και με αυτό τον τρόπο να κερδίζει το πρωτάθλημα, παίζοντας φιλικά παιχνίδια μαζί τους… (όπως γίνεται με την Ξάνθη) και απαιτεί ενώ αυτό τιμωρείται για τους άλλους ιδιοκτήτες με υποβιβασμό, αυτός να παραμένει ατιμώρητος.

Εκφράζουμε τη λύπη μας γιατί ο Υφυπουργός Αθλητισμού, κ. Αυγενάκης για λογαριασμό της κυβέρνησης, φοβούμενος το δήθεν πολιτικό κόστος από τις αστείες απειλές και εκβιασμούς των μέσων και των ανθρώπων του Ιβάν Σαββίδη, ζήτησε ουσιαστικά από τους Έλληνες δικαστές να μην εφαρμόσουν το νόμο, μεταβαλλόμενος ο ίδιος σε δικαστή, επιχειρώντας να ακυρώσει τη συντριπτική πλειοψηφία των μελών της αρμόδιας Επιτροπής (4-1), χωρίς να γνωρίζει τα στοιχεία που αποδεικνύουν με απόλυτο τρόπο την ενοχή του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης.

Ελπίζουμε η Κυβέρνηση και οι αρμόδιοι φορείς να αφήσουν τη δικαιοσύνη να κάνει με νηφαλιότητα τη δουλειά της, χωρίς παρεμβάσεις στο έργο της και λαμβάνοντας υπόψη της όλα τα στοιχεία που αποδεικνύουν την πολυϊδιοκτησία και την παράνομη συμπεριφορά του Ιβάν Σαββίδη και των συνενόχων του».