Με ανεξαρτητοποίηση απειλεί ο Ζαγοράκης για τον ΠΑΟΚ

 
Με ανεξαρτητοποίηση απειλεί ο Ζαγοράκης για τον ΠΑΟΚ

Ενημερώθηκε: 28/01/20 - 02:01

Η αποκάλυψη της εισήγησης της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού για υποβιβασμό του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης προκαλεί, σοβαρες πολιτικές αναταράξεις.

Ο ιστορικός αρχηγός της Εθνικής του Euro 2004, πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και νυν ευρωβουλευτής της ΝΔ δηλώνει αποφασισμένος ακόμα και να ανεξαρτητοποιηθεί από το κόμμα του αν δεν «σταματήσει άμεσα η συγκεκριμένη φαρσοκωμωδία» όπως αναφερεί χαρακτηριστικά.

Διαβάστε ακόμα: Σκληρή επίθεση του Ολυμπιακού για Σαββίδη και Αυγενάκη για τον υποβιβασμό του ΠΑΟΚ

Στη ανάρτησή του στο facebook ο Θοδωρής Ζαγοράκης ξεκαθάρισε τη θέση του. Συγκεκριμένα αναφέρει:

«Η σημερινή εισήγηση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού είναι εξοργιστική, καταδικαστέα και πρωτοφανής στα αθλητικά χρονικά. Αποτελεί προϊόν σκοπιμοτήτων που εξυπηρετούν συγκεκριμένες ΠΑΕ και αδικούν κατάφωρα τόσο τον ΠΑΟΚ όσο και το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι το πόρισμα της Επιτροπής είναι νομικά αβάσιμο. Δυστυχώς και η ίδια η σύνθεση της Επιτροπής εγείρει σοβαρά ηθικά ερωτήματα για την όλη διαδικασία.

Η κατάσταση που διαμορφώθηκε το τελευταίο διάστημα υποτιμά τη νοημοσύνη των Ελλήνων φιλάθλων και εξευτελίζει όσους υπηρετήσαμε το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Επειδή δεν έχω μάθει στη ζωή μου να μασάω τα λόγια μου και να κρύβομαι, δηλώνω ευθαρσώς:

Το αυτοδιοίκητο του ελληνικού ποδοσφαίρου δεν μπορεί να χρησιμοποιείται ως δικαιολογία. Υπαίτιοι για τη σημερινή κατάσταση που διαμορφώθηκε στο ελληνικό ποδόσφαιρο είναι αυτοί που όρισαν την συγκεκριμένη Επιτροπή.

Το μείζον αυτή τη στιγμή είναι να σταματήσει άμεσα η συγκεκριμένη φαρσοκωμωδία. Εάν αυτό δεν γίνει, εάν ο ΠΑΟΚ δεν δικαιωθεί, εγώ δεν μπορώ να συνευρίσκομαι στην ίδια πολιτική στέγη με όλους αυτούς που βάλλουν καθ΄ υπόδειξη τρίτων εναντίον του ΠΑΟΚ και του ίδιου του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Δεσμεύομαι ότι θα δώσω τον αγώνα μου με όλες τις δυνάμεις που έχω για την δικαίωση του ΠΑΟΚ, απ’ όπου και όπου χρειαστεί.

Θ. Ζαγοράκης»