Τελικός Κυπέλλου Ελλάδος: «Όχι» για το ΓΣΠ - Επιστολή σε Μπέο για το Πανθεσσαλικό

 
Τελικός Κυπέλλου Ελλάδος: «Όχι» για το ΓΣΠ - Επιστολή σε Μπέο για το Πανθεσσαλικό

Ενημερώθηκε: 12/04/23 - 17:28

Στον «αέρα» παραμένει η έδρα του φετινού τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας.

Το μεσημέρι της Μεγάλης Τετάρτης (12/4) και μετά από διαβουλεύσεις επί διαβουλεύσεων, η κυπριακή αστυνομία απάντησε αρνητικά, τελικά, στο αίτημα της ΕΠΟ να διεξαχθεί ο αγώνας στο ΓΣΠ!

Από την κυπριακή ομοσπονδία, θυμίζουμε, υπήρχε θετική απάντηση -για αυτό και η ΕΠΟ έβγαλε την ανακοίνωση στις 7 Απριλίου-, ο τελευταίος λόγος, ωστόσο, ανήκε στην αστυνομία. Εκείνη, λοιπόν, εξέδωσε ανακοίνωση πριν από λίγο, με την οποία ενημερώνει ότι δεν συνηγορεί στη διεξαγωγή του τελικού στην Κύπρο και στο ΓΣΠ, «με μοναδικό γνώμονα τη διατήρηση της δημόσιας τάξης και της ασφάλειας των πολιτών», όπως αναφέρει.

Η ανακοίνωση της κυπριακής αστυνομίας:

«Τοποθέτηση Αστυνομίας Κύπρου σχετικά με αίτημα για διεξαγωγή του Τελικού Κυπέλλου Ελλάδας στο στάδιο ΓΣΠ

Σχετικά με το πιο πάνω θέμα, η Αστυνομία Κύπρου αναφέρει ότι δεν μπορεί να απαντήσει θετικά, στο αίτημα της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, για διεξαγωγή του Τελικού Κυπέλλου Ελλάδας, στην Κύπρο.

Το ζήτημα απασχόλησε έντονα τα αρμόδια τμήματα της Αστυνομίας από την πρώτη στιγμή, που το θέμα είδε το φως της δημοσιότητας. Για το σκοπό αυτό, ζητήθηκαν επίσημα από την Ελληνική Αστυνομία στοιχεία και πληροφορίες σχετικά με την επικινδυνότητα της εν λόγω ποδοσφαιρικής συνάντησης. Οι πληροφορίες που λήφθηκαν είναι τέτοιες, που επιβάλλουν στην Αστυνομία, να μην συνηγορήσει στη διεξαγωγή του εν λόγω αγώνα στην Κύπρο.

Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη απόφαση της Αστυνομίας Κύπρου, λήφθηκε με μοναδικό γνώμονα τη διατήρηση της δημόσιας τάξης και της ασφάλειας των πολιτών».

Στον «αέρα» ο τελικός - Επιστολή σε Μπέο για Βόλο

Αυτό, φυσικά, σημαίνει ότι ο τελικός παραμένει στον «αέρα» και μένει να δούμε τι μέλλει γενέσθαι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αύριο (13/4) η ΕΠΟ θα στείλει επιστολή στον δήμαρχο Βόλου, Αχιλλέα Μπέο, προκειμένου να διεξαχθεί ο τελικός στο Πανθεσσαλικό, βάσει και της προκήρυξης. Αν ο κ. Μπέος, που παρουσιάζεται ανένδοτος σε αυτό το ενδεχόμενο, επιμείνει και αρνηθεί εκ νέου, τότε η ΕΠΟ θα έρθει σε επαφή με τις δύο ομάδες του τελικού για να αποφασίσουν τι θα κάνουν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τη στιγμή, που όλα δείχνουν ότι δεν πρόκειται να γίνει ο τελικός στο εξωτερικό, θα αλλάξει και η ημερομηνία του. Δεν θα γίνει, δηλαδή, στις 20 Μαΐου, αλλά σε άλλη ημερομηνία, αφού στις 21 του μήνα είναι οι βουλευτικές εκλογές.

Ο Αχιλλέας Μπέος, πάντως, πρόσφατα, σε δηλώσεις του στον ΣΠΟΡ FM Μαγνησίας, ήταν ξεκάθαρος, λέγοντας: «Όχι, δεν θα δώσουμε το γήπεδο για τον τελικό. Ποιος είναι ο λόγος που δεν θα το δώσουμε; Στον τελικό λογικά θα είναι ο ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ. Εγώ δεν είμαι διατεθειμένος να κάνω την πόλη μου πεδίο μάχης. Να το ξεκαθαρίσω αυτό.

Γενικά είμαι υπέρ του να γινόταν ο τελικός στον Βόλο, αλλά όχι υπό τις υπάρχουσες συνθήκες. Στο γήπεδο, με τις γνώσεις, που έχω, μπορώ να εξασφαλίσω ότι δεν θα ανοίξει μύτη, την πόλη πώς να την προφυλάξω. Να δίνουν ραντεβού θανάτου και να γίνουν πεδία μαχών έξω από το Δημαρχείο και στην παραλία.

Σε αυτή την περίπτωση θα έρθουν και από τις δύο πλευρές φίλαθλοι, οπότε καταλαβαίνετε τι θα γίνει. Εμείς παίρνουμε αποφάσεις για το συμφέρον της πόλης».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ