Δύσκολα τα πράγματα για το Facebook: Χρήστες αρχίζουν να το εγκαταλείπουν

Oι χρήστες θέλουν «να εγκαταλείψουν το Facebook» και αυτό αποτυπώνεται σε δύο δημοσιεύσεις
Ενημερώθηκε: 25/03/18 - 23:31

Ο Μ. Ζούκερμπεργκ μπορεί να ζήτησε συγγνώμη, αλλά οι χρήστες θέλουν «να εγκαταλείψουν το Facebook» και αυτό αποτυπώνεται σε δύο δημοσιεύσεις που δημοσιεύτηκαν  στις ΗΠΑ και τη Γερμανία.

Ήδη η εκστρατεία "Εγκαταλείψτε το Facebook" (#deletefacebook) έχει αρχίσει να έχει μεγάλη απήχηση, προβληματίζοντας ιδιαίτερα τον Μαρκ Ζούκενμπεργκ δικτύωσης ο οποίος εξακολουθεί να δέχεται πυρά από όλες τις πλευρές και βλέπει τη μετοχή του στο χρηματιστήριο να πέφτει, παρά τη συγγνώμη του.

Σύμφωνα με δημοσκοπήσεις που δημοσιεύτηκαν σήμερα στις ΗΠΑ και τη Γερμανία, λιγότεροι από τους μισούς Αμερικανούς εμπιστεύονται το Facebook ότι θα τηρήσει την αμερικανική νομοθεσία περί προσωπικών δεδομένων, ενώ άλλη μία δημοσκόπηση, στη γερμανική εφημερίδα Bild am Sonntag, δείχνει ότι το 60% των Γερμανών φοβούνται ότι το Facebook και άλλοι ιστότοποι κοινωνικής δικτύωσης έχουν αρνητικές συνέπειες για τη δημοκρατία.Όπως φαίνεται λοιπόν, πολλοί έχουν αρχίσει να το εγκαταλείπουν.

Το σκάνδαλο της Cambridge Analytica, της εταιρείας που έχει βρεθεί στο επίκεντρο ενός σκανδάλου για υφαρπαγή προσωπικών δεδομένων εκατομμυρίων χρηστών στην οποία έχει εμπλακεί και το Facebook, ίσως είναι καθοριστικό για την πορεία του διεθνούς ιστοτόπου κοινωνικής δικτύωσης και τα ...κακά μαντάτα μόλις έχουν αρχίσει.