Σβήστηκαν από λάθος χιλιάδες ιστοσελίδες

Σβήστηκαν από λάθος χιλιάδες ιστοσελίδες
Ενημερώθηκε: 18/04/16 - 16:28

Απροσδιόριστος φαίνεται πως είναι ο αριθμός βρετανικών ιστότοπων που διαγράφηκαν από λάθος της εταιρείας web hosting «123-reg».

Η εταιρεία, η οποία στους σέρβερ της φιλοξενεί τουλάχιστον 1,7 εκατομμύρια ιστοσελίδες στο Ηνωμένο Βασίλειο, ανακοίνωσε ότι ένα σφάλμα που προέκυψε κατά τη διάρκεια της διαδικασίας συντήρησης, είχε ως αποτέλεσμα να διαγραφεί αδιευκρίνιστος, μέχρι στιγμής, όγκος δεδομένων που υπήρχαν σε ορισμένους από τους σέρβερ της.

«Έχουμε καταλήξει στο συμπέρασμα ότι το πρόβλημα που αντιμετωπίσαμε οδήγησε στην απώλεια κάποιων δεδομένων ορισμένων πελατών μας», αναφέρει σε δημοσίευμά του το βρετανικό ειδησεογραφικό δίκτυο BBC επικαλούμενο σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η εταιρεία.

Όπως αναφέρεται, η 123-reg έχει ήδη ξεκινήσει τη «διαδικασία επαναφοράς», ωστόσο διευκρίνισε ότι πολλοί πελάτες της που είχαν δημιουργήσει τα δικά τους αντίγραφα ασφαλείας θα είναι σε θέση να «ξαναχτίσουν» τις ιστοσελίδες τους.

Πάντως η εταιρεία, η οποία έχει τουλάχιστον 800.000 πελάτες στη Μεγάλη Βρετανία, απέφυγε να αναφέρει στην ανακοίνωσή της τον ακριβή αριθμό των ιστοσελίδων που διαγράφηκαν λέγοντας μόνο ότι πρόκειται για «μικρή αναλογία».