Τεράστιος αστεροειδής θα βρεθεί επικίνδυνα κοντά στη Γη (ΦΩΤΟ)

 
Τεράστιος αστεροειδής θα βρεθεί επικίνδυνα κοντά στη Γη

Ενημερώθηκε: 04/04/17 - 16:22

Το Διάστημα είναι ένας αχανής τόπος με δισεκατομμύρια θραύσματα να ταξιδεύουν με μεγάλες ταχύτητες. Οι αστεροειδείς κινούνται σ'όλο το σύμπαν και πολλές φορές μπορούν να προκαλέσουν τεράστιες καταστροφές σε πλανήτες. Ας μην ξεχνάμε πως ένας τέτοιος κατέστρεψε σχεδόν κάθε ίχνος ζωής στην Γη πριν 65 δισεκατομμύρια χρόνια.

NASA

Τώρα ένας τεράστιος αστεροειδής, μεγέθους ενός χιλιομέτρου, θα περάσει «κοντά» από τη Γη στις 19 Απριλίου, σύμφωνα με τη , που καθησυχάζει ότι δεν πρόκειται να προκαλέσει προβλήματα.

αστεροειδή

Γη

Πρόκειται για τον «2014 JO25», ένας διαστημικός βράχος που εκτιμάται ότι θα είναι εκείνος που θα περάσει πιο κοντά από τη , τα τελευταία 400 χρόνια.

Ο «2014 JO25» ανακαλύφθηκε τον Μάιο του 2014 και οι αστρονόμοι τον περιγράφουν ως ένα «φωτεινό αντικείμενο» το οποίο θα αποτελέσει τον ιδανικότερο στόχο για παρατήρηση μέσω ραντάρ φέτος.

Παρότι ο αστεροειδής έχει χαρακτηριστεί ως «ενδεχομένως επικίνδυνος», όπως αναφέρει το RT, σύμφωνα με τις προβλέψεις θα περάσει από τη Γη σε ασφαλή απόσταση περίπου 1,8 εκατομμυρίων χιλιομέτρων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η εταιρεία που έφερε το τέλος εποχής για τα Windows της Microsoft

Οι 3 λόγοι που μπορούν να καταστρέψουν το ιντερνετ (ΒΙΝΤΕΟ)

Αλλάζουν όσα ξέραμε για τους δεινόσαυρους