Είστε αρκετά έξυπνοι για να λύσετε αυτό το ΤΕΣΤ; - Απαντήστε στις δέκα ερωτήσεις

 
Είστε αρκετά έξυπνοι για να λύσετε αυτό το ΤΕΣΤ; -   Απαντήστε στις δέκα ερωτήσεις

Ενημερώθηκε: 05/01/18 - 11:54

Τα τεστ νοημοσύνης είναι πολύ δημοφιλή στο διαδίκτυο και υπάρχουν διαθέσιμα πολλά είδη.

Οι δημιουργοί των τεστ συνήθως βελτιώνουν τα αποτελέσματα για να κάνουν τους συμμετέχοντες να νιώσουν καλύτερα. Δεν δείχνουν αν ο συμμετέχων είναι ιδιοφυΐα, αλλά τα αποτελέσματα είναι συνήθως άνω του μέσου όρου. Δείτε παρακάτω ένα τεστ νοημοσύνης με τελείως διαφορετική προσέγγιση. Τι θα κάνατε σε αυτές τις καταστάσεις;

1.Το παιδί σας παίρνει χαμηλούς βαθμούς στα μαθηματικά. Τι κάνετε;

1

Οι έξυπνοι άνθρωποι ψάχνουν για διαφορετικούς τρόπους για να λύσουν ένα πρόβλημα αντί να το αγνοούν και να ελπίζουν ότι θα λυθεί από μόνο του. Η καλύτερη απόφαση είναι να πάρετε έναν καθηγητή.

2. Χτίζετε ένα σπίτι. Θα επιλέγατε να τα κάνετε όλα μόνοι σας ή θα προσλαμβάνατε επαγγελματίες;

2

Οι έξυπνοι άνθρωποι αποδέχονται το γεγονός ότι υπάρχουν πράγματα που δεν γνωρίζουν, οπότε ζητούν βοήθεια από κάποιον που γνωρίζει. Το να έχετε εμπιστοσύνη στις δυνατότητές σας είναι καλό, αλλά μερικές φορές είναι καλύτερο να εμπιστευτείτε έναν επαγγελματία.

Συμφωνείτε με τις παρακάτω δηλώσεις;

3. Το αφεντικό σας επιμένει να κάνετε ένα σεμινάριο. Πως αντιδράτε;

3

Οι έξυπνοι άνθρωποι πετυχαίνουν τους στόχους τους και ξέρουν τι μπορούν και τι δεν μπορούν να κάνουν. Θέτουν στόχους που μπορούν να πετύχουν. Οπότε, το να αρνηθείτε να κάνετε ένα σεμινάριο δεν είναι κακή ιδέα, αν πιστεύετε ότι έτσι μπορείτε να αποφύγετε μια αποτυχία.

4. Όταν έχω λίγο ελεύθερο χρόνο…

4

Οι έξυπνοι άνθρωποι έχουν χόμπι.

5. Όταν δεν έχω καθόλου λεφτά…

5

Οι έξυπνοι άνθρωποι μπορεί μερικές φορές να αισθάνονται δυσαρεστημένοι με τον εαυτό τους και τους άλλους. Σε γενικές γραμμές όμως είναι ευτυχισμένοι και δεν κατηγορούν τους άλλους για τις αποτυχίες τους. Επίσης, αναλαμβάνουν την ευθύνη για τα λάθη τους.

6. Πιστεύετε ότι οι γνώσεις μπορεί να είναι άχρηστες;

6

Οι έξυπνοι άνθρωποι μπορούν να χρησιμοποιούν τις γνώσεις τους. Για αυτούς είναι ένα εργαλείο που μπορούν να χρησιμοποιούν καθημερινά. Δεν υπάρχει άχρηστη γνώστη.

7. Τι θα κάνατε σε αυτή την περίπτωση;

7

Οι έξυπνοι άνθρωποι δεν ζηλεύουν τους ανθρώπους που είναι πιο έξυπνοι από αυτούς και δεν ταπεινώνουν τους άλλους ανθρώπους. Φυσικά, δεν υπάρχει περίπτωση να απέλυαν έναν καλό επαγγελματία.

8. Πόσο καλά ξέρετε τους ανθρώπους;

8

Οι έξυπνοι άνθρωποι ξέρουν πολύ καλά τους ανθρώπους που βρίσκονται γύρω τους. Μπορούν πάντα να προβλέπουν τις αντιδράσεις τους. Σε αυτή την περίπτωση, είναι αγενές να βάλετε έναν άνθρωπο να δει μια ταινία που δεν θέλει.

9. Μπορείτε να προβλέψετε το μέλλον;

9

Οι έξυπνοι άνθρωποι μπορούν να προβλέπουν το μέλλον χάρη στο πόσο προσεχτικοί είναι. Ξέρουν πολύ καλά ότι στις γιορτές θα υπάρχουν μεγάλες ουρές στα μαγαζιά, οπότε είναι καλύτερο να ψωνίζουν προκαταβολικά.

10. Λύνετε τα προβλήματά σας πριν εμφανιστούν ή τα εμποδίζετε;

10

Οι έξυπνοι άνθρωποι ξέρουν ότι είναι ευκολότερο να αποτρέψουν ένα πρόβλημα από το να αντιμετωπίσουν τις συνέπειές του. Επίσης, είναι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν κάθε κατάσταση.

Αν πήρατε τις σωστές αποφάσεις σε όλες ή σχεδόν όλες τις περιστάσεις, είστε πολύ έξυπνοι. Βλέπετε την ουσία των πραγμάτων και σέβεστε τα συναισθήματα των άλλων. Αποδέχεστε το γεγονός ότι δεν είστε τέλειοι και αυτό σας κάνει δυνατούς.

Αν πήρατε την σωστή απόφαση σε λιγότερες από τις μισές περιστάσεις μπορεί να μην έχετε ξεκάθαρη σκέψη και να φοβάστε να ρισκάρετε.

11

Α- το αριστερό ημισφαίριο του εγκεφάλου σας είναι πιο ανεπτυγμένο από το δεξί. Σας είναι πιο εύκολο να μάθετε μαθηματικά, ξένες γλώσσες και να λύνετε λογικές εξισώσεις. Τα συναισθήματά σας δεν επηρεάζουν την κριτική σας σκέψη.

Β- το δεξί ημισφαίριο του εγκεφάλου σας είναι πιο ανεπτυγμένο από το αριστερό. Αναγνωρίζετε καλά τα συναισθήματά σας, έχετε ανεπτυγμένη φαντασία και κλίση στις καλλιτεχνικές εργασίες.

Πηγή: Tilestwra

Tags