Βάζετε πάγο στο ποτό σας; Τώρα θα το ξανασκεφτείτε!

Βάζετε πάγο στο ποτό σας; Τώρα θα το ξανασκεφτείτε!
Ενημερώθηκε: 03/01/18 - 13:55

Επιβλαβής για την υγεία φαίνεται πως είναι ο πάγος που σερβίρουν σε μπαρ και εστιατόρια καθώς υπάρχει αυξημένος κίνδυνος για βρωμιά, μούχλα και μικρόβια.

Σύμφωνα με το «Bussiness Insider», ρωτήθηκαν 30 bartenders για τα... άπλυτα των επιχειρήσεων που δουλεύουν και μια από τις πιο σοκαριστικές αποκαλύψεις που έκαναν είναι ότι κανένα σχεδόν εστιατόριο ή μπαρ δεν καθαρίζει τις μηχανές πάγου όσο συχνά θα έπρεπε, με αποτέλεσμα να αυξάνεται ο κίνδυνος βρωμιάς, μούχλας και μικροβίων.

Ηλεκτρονικά τσιγάρα: Είναι τελικά ασφαλέστερα για την υγεία;

Αν και στις ΗΠΑ υπάρχει υπάρχει νομοθετική πρόβλεψη και βαριές κυρώσεις για όσους δεν πειθαρχούν με τα πρόστιμα να κυμαίνονται από 100.000 δολάρια μέχρι και 500.000, φαίνεται πως πολλοί... ξεφεύγουν και δεν τηρούν τις απαραίτητες συνθήκες υγιεινής. Και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να προκληθούν σοβαρές δηλητηριάσεις που μπορεί να επιφέρουν ακόμα και θάνατο.

Και να σημειωθεί πως η τροφική δηλητηρίαση από τα βρώμικα αυτά μηχανήματα δεν είναι κάτι σπάνιο. Για παράδειγμα, πριν 9 χρόνια, μολυσμένος πάγος προκάλεσε την ασθένεια δύο νεόνυμφων και περίπου 70 καλεσμένων τους στο γαμήλιο πάρτι τους, ενώ το 2013 αποκαλύφθηκε ότι σε εστιατόρια αλυσίδας στην Κίνα, τα παγάκια είχαν 13 φορές περισσότερα βακτήρια από το νερό τουαλέτας.

Το συχνό λάθος που κάνουμε όταν χρησιμοποιούμε λάπτοπ