Eπικίνδυνες για την υγεία οι τηγανητές πατάτες

 
Eπικίνδυνες για την υγεία οι τηγανητές πατάτες

Ενημερώθηκε: 13/05/16 - 07:10

Έρευνα Βρετανών επιστημόνων, η οποία δημοσιεύτηκε πρόσφατα στην «Επιθεώρηση Γεωργικής & Διατροφικής Χημείας (JAFC) κρούει τον κώδωνα του κινδύνου στην παγκόσμια κοινότητα και επισημαίνει πως οι τηγανητές πατάτες είναι άκρως επικίνδυνες για την υγεία μας.

Οι επιστήμονες, σύμφωνα με το metafysika.gr, εξέτασαν κι άλλες τροφές, και ειδικότερα το κατά πόσο συγκεκριμένες τροφές μπορεί να θεωρηθούν επικίνδυνες για τον άνθρωπο εξαιτίας ορισμένων ουσιών που περιέχουν σε υψηλές συγκεντρώσεις.

Μάλιστα η έρευνα έδειξε ότι οι προτηγανισμένες πατάτες έχουν περισσότερες πιθανότητες να περιέχουν υψηλά επίπεδα ιδιαίτερα καρκινογόνων χημικών ουσιών. Και αυτό γιατί προκειμένου να είναι τραγανές στο εξωτερικό και μαλακές στο εσωτερικό, οι προτηγανισμένες πατάτες κόβονται σε μικρά κομμάτια, τηγανίζονται εν μέρει και τελικά καταψύχονται, με αποτέλεσμα να μην χρειάζεται πολύς χρόνος για να μαγειρευτούν πριν καταναλωθούν.

Η επεξεργασία αυτή όμως επηρεάζει τα επίπεδα του ακρυλαμιδίου ,το οποίο παράγεται κατά το τηγάνισμά. Είναι μία δυνητικά καρκινογόνο ουσία, γι αυτό και οι ειδικοί συνιστούν να καταναλώνουμε με μέτρο, τηγανητά τρόφιμα.

H Υπηρεσία Προδιαγραφών Τροφίμων (FSA) της Βρετανίας, δεν συνιστά να πάψουμε εντελώς να τρώμε επεξεργασμένα τρόφιμα, αλλά να φροντίζουμε να μην αποτελούν αυτά τον βασικό κορμό της διατροφής μας.