Ακυρώθηκε η άσκηση «Παρμενιών 2020»

 
Ακυρώθηκε η άσκηση «Παρμενιών 2020»

Ενημερώθηκε: 21/09/20 - 23:41

Η καθιερωμένη Εθνική διακλαδική άσκηση μεγάλης κλίμακας «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ» δεν θα διεξαχθεί φέτος όπως ανακοίνωσε σήμερα το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ).

Αντί αυτής θα διεξαχθεί, μετά από εισήγηση του ΓΕΕΘΑ και έγκρισης από την πολιτική ηγεσία, η Εθνική Διακλαδική Άσκηση ΤΑΑΣ (Τακτική Άσκηση Άνευ Στρατευμάτων) «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ – 20» από τις Σεπτεμβρίου έως 2 Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ η απόφαση αυτή πάρθηκε καθώς τον τελευταίο καιρό έχουν πραγματοποιηθεί αρκετές μη προγραμματισμένες διακλαδικές και διεθνείς ασκήσεις με χώρες όπως οι ΗΠΑ, Γαλλία Ιταλία, Αίγυπτος, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Κύπρος και Ισραήλ όπου οι Ένοπλες Δυνάμεις απέδειξαν έμπρακτα την ετοιμότητα τους και τα αξιόμαχο τους.

Επιπρόσθετα στην απόφαση για την ακύρωση του «Παρμενίωνα» συνυπολογιστηκε το γεγονός πως το τελευταίο δίμηνο οι ΕΔ βρίσκονταν σε υψηλή επιφυλακή, ενώ χρειάζεται να γίνουν και οι απαραίτητες προγραμματισμένες και μη συντηρήσεις, καθώς και η τήρηση των μέτρων για την πρόληψη και προστασία από τον κορονοϊό.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ