Το αρματαγωγό «ΡΟΔΟΣ» του Πολεμικού Ναυτικού μετέφερε πολιτικά οχήματα βαρέως τύπου στα Κύθηρα, μετά από αίτημα του Δημάρχου

 
ΡΟΔΟΣ

Ενημερώθηκε: 13/02/24 - 13:37

Του Λεωνίδα Σ. Μπλαβέρη

Το αρματαγωγό «ΡΟΔΟΣ» του Πολεμικού Ναυτικού μετέφερε πολιτικά οχήματα βαρέως τύπου στα Κύθηρα, μετά από σχετικό αίτημα του Δημάρχου του νησιού προς το Υπουργείου Εθνικής Αμύνης.

Το αρματαγωγό κατέπλευσε στο λιμένα Διακόφτι των Κυθήρων όπου ξεφόρτωσε πολιτικά οχήματα βαρέως τύπου, στο πλαίσιο καλύψεως άμεσων εφοδιαστικών αναγκών του νησιού, και όπως προελέχθη η επιχείρηση διεξήχθη μετά από αίτημα του δήμου Κυθήρων προς το ΥΠΕΘΑ και υπό τον συντονισμό του ΓΕΕΘΑ.

Το Α/Γ «ΡΟΔΟΣ» είναι ένα από τα πέντε της κλάσεως «Ιάσων», τα οποία κατασκευάστηκαν στα Ναυπηγεία Ελευσίνος μετά από παραγγελία του ΥΠΕΘΑ για την κάλυψη των επιχειρησιακών αναγκών του Πολεμικού Ναυτικού και πιο συγκεκριμένα της τότε Διοικήσεως Πλοίων Αποβάσεως του Αρχηγείου Στόλου, σημερινής Διοικήσεως Αμφιβίων Δυνάμεων.

Το σκάφος καθελκύσθηκε στις 6 Οκτωβρίου 1999 και παραδόθηκε στο Πολεμικό Ναυτικό το Μάϊο του 2000, με πρώτο κυβερνήτη τον τότε Αντιπλοίαρχος Ν. Καλατζόπουλο ΠΝ, συμφώνως με τα στοιχεία από την επίσημη ιστοσελίδα του ΓΕΝ.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ