Διαγωνισμός αρμάτων: Πρωτιά για τους Έλληνες

 
Διαγωνισμός αρμάτων: Πρωτιά για τους Έλληνες

Ενημερώθηκε: 20/09/20 - 19:15

Τις ικανότητες τους και το υψηλό επιχειρησιακό τους επίπεδο απέδειξαν ξανά τα στελέχη των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, στέλνοντας μήνυμα αποτροπής προς κάθε κατεύθυνση. Αυτή την φορά, ήταν η σειρά των πληρωμάτων των αρμάτων μάχης να αποδείξουν την αξία τους απέναντι σε αμερικανούς αρματιστές, ίσως τους καλύτερους του κόσμου.

Συγκεκριμένα, σε διαγωνισμό Ουλαμών Αρμάτων των Μονάδων Τεθωρακισμένων που διαθέτουν άρματα LEO2 (A4 και HEL) και στον οποίο συμμετείχαν και αμερικανοί, ο ουλαμός της 211 ΕΜΑ (Επιλαρχία Μέσων Αρμάτων) πήρε την πρώτη θέση. Οι αμερικανοί, που συμμετείχαν στο διαγωνισμό με το άρμα Abrams M1A2 και τερμάτισαν στην δεύτερη θέση, διαπίστωσαν ιδίοις όμμασι την υψηλή επιχειρησιακή ετοιμότητα και τον επαγγελματισμό των «μαυροσκούφηδων».

1

Ο διαγωνισμός διεξήχθη στο Πεδίο Βολής Αρμάτων στο Πετροχώρι Ξάνθης από τις 14/9 μέχρι τις 19/9. Οι Ουλαμοί αξιολογήθηκαν σε επιχειρησιακές διαδικασίες, που περιλάμβαναν μεταξύ άλλων, βολές αρμάτων, τακτική, συντήρηση και τεστ σωματικών ικανοτήτων.

2

Η τελική κατάταξη των Ουλαμών, βγήκε από τον συνδυασμό του χρόνου που χρειάστηκε το κάθε πλήρωμα για να ολοκληρώσει τις δοκιμασίες, σε συνάρτηση με επιμέρους βαθμολόγηση των δεξιοτήτων του και ειδικά της ευστοχίας των βολών των πληρωμάτων των αρμάτων.

4
3
5

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ