Η ελληνική παραγγελία για τα 18 Rafale σωσίβιο για την Dassault

 
Les Echos: Χωρίς τα 18 ελληνικά Rafale δεν θα υπήρχε τίποτα να παραχθεί από την Dassault το 2025

Ενημερώθηκε: 14/09/20 - 11:41

Σωσίβιο για την Dassault είναι η ελληνική παραγγελία των 18 μαχητικών αεροσκαφών Rafale. Όπως γράφει η η γαλλική εφημερίδα Les Echos η Dassault από το 2016 δεν είχε λαβει νέες παραγγελίες για εξαγωγές. Και το Ελληνικό συμβόλαιο έρχεται σε πολύ κρίσιμη στιγμη, καθως χωρίς νέες παραγγελίες δεν θα υπήρχε τίποτα να παραχθεί το 2025 αναφέρει χαρακτηριστικά η εφημερίδα .

Ραφάλ

H Les Echos επισημαίνει ακόμα ότι η ελληνική παραγγελία για τα μαχητικά αεροσκάφη είναι καθοριστικής σημασίας για την εταιρεία, η οποία προσπαθεί να εισχωρήσει σε μια ευρωπαϊκή αγορά που φαίνεται να κυριαρχείται από το αμερικανικά F-35 ή τα Eurofighter Typhoon.

«Με την Ελλάδα η Dassault γλιστράει στην πόρτα της Ευρώπης», αναφέρει χαρακτηριστικά η γαλλική εφημερίδα.

Υπενθυμίζεται η εντυπωσιακή παραγγελία της Ινδίας για 36 μαχητικά Ραφάλ το 2016 και για δώδεκα επιπλέον το 2017, ενώ σημειώνεται ότι η Dassault συμμετέχει και σε δύο σημαντικούς διαγωνισμούς, στην Φινλανδία και τη Σουηδία, οι οποίες θέλουν να ανανεώσουν το στόλο των μαχητικών τους, τα οποία, κατά κύριο λόγο, αποτελούνται από αμερικανικά αεροσκάφη.

Η γαλλική εφημερίδα επισημαίνει, ότι καθώς σε κάθε διαγωνισμό οι τρεις ευρωπαίοι ανταγωνιστές έρχονται αντιμέτωποι με του γίγαντες της Lockheed Martin καιτης Boeing, είναι επιτακτική η ανάγκη εκτέλεσης του προγράμματος FCAS για την παραγωγή γαλλο-γερμανικών μαχητικών αεροσκαφών 5ης γενιάς, προκειμένου να ενοποιηθεί η ευρωπαϊκή αμυντική βιομηχανία και να γίνει ανταγωνιστική με την αμερικανική.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ