Λιβύη: Οι πέντε Έλληνες που σκοτώθηκαν στο τροχαίο

 
Λιβύη τροχαίο

Ενημερώθηκε: 19/09/23 - 08:41

Και ενώ οι αρχές ψάχνουν απαντήσεις στα πώς και στα γιατί του φρικτού τροχαίου τη Λιβύη οι οικογένειες των θυμάτων θρηνούν τους ανθρώπους τους.

Μεταξύ των θυμάτων του τροχαίου στη Λιβύη είναι δύο γυναίκες στρατιωτικοί, η Γλυκερία Μεμεκίδου (αριστερά στη φωτογραφία) και η Εύη Ανδρεαδάκη (δεξιά στη φωτογραφία).

Η ακόλουθη φωτογραφία είναι από την άφιξη της αποστολής από την Ελλάδα στη Λιβύη και δείχνει τις δύο γυναίκες που έχασαν τη ζωή τους:

Η Σμηναγός (ΝΥ) Εύη Ανδρεαδάκη ήταν νοσηλεύτρια στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας, ενώ η Πλωτάρχης Γλυκερία Μεμεκίδου εργαζόταν στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών.

Μεταξύ των θυμάτων από το τροχαίο δυστύχημα έξω από την Ντέρνα της Λιβύης είναι ο 27χρονος Γιώργος Βούλγαρης, υπαξιωματικός των Ειδικών Δυνάμεων με καταγωγή από το Μουζάκι της Καρδίτσας.

Οι διερμηνείς που έχασαν τη ζωή τους στο τροχαίο είναι τα παιδιά του προέδρου της ελληνικής κοινότητας στη Βεγγάζη, Κανάκη Μανδαλιού, Άντζελα και Φιλίπ.Η κόρη του προέδρου της Βεγγάζης, σύμφωνα με πληροφορίες, παντρεύτηκε το περασμένο Σάββατο, οκτώ ημέρες πριν σκοτωθεί στο τροχαίο.

Τρεις οι σοβαρά τραυματίες από το τροχαίο

Σε στρατιωτικά νοσοκομεία νοσηλεύονται οι 13 πολυτραυματίες και πολυκαταγματίες. Ένας εκ των τραυματιών έχει παραμείνει στη Βεγγάζη, καθώς φέρει πολλαπλά κατάγματα και δεν μπορεί να επιστρέψει άμεσα στην πατρίδα.

Οι 10 τραυματίες της ελληνικής αποστολής νοσηλεύονται στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο, οι τρεις σε σοβαρή κατάσταση. Ο Συνταγματάρχης είναι βαριά τραυματίας καθώς εκτοξεύθηκε από το παρμπρίζ και φέρει πολλαπλά κατάγματα, με πιο σοβαρό αυτό στη μέση. Ένας Λοχαγός και ένας στρατιωτικός γιατρός φέρουν εγκαύματα σε πρόσωπο και σώμα ενώ και οι τρεις υποβλήθηκαν σε χειρουργικές επεμβάσεις και βρίσκονται υπό στενή παρακολούθηση.

Για προληπτικούς λόγους νοσηλεύονται οι άλλοι τρεις τραυματίες, οι δύο στο 251 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αεροπορίας και ο ένας στο Ναυτικό Νοσοκομείο.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ