Ν. Δένδιας: «Ο κ. Λασκαρίδης αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση, με την ανιδιοτελή προσφορά του στην ελληνική κοινωνία.»

 
Ν. Δένδιας: «Ο κ. Λασκαρίδης αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση, με την ανιδιοτελή προσφορά του στην ελληνική κοινωνία.»

Ενημερώθηκε: 01/03/24 - 17:36

Του Λεωνίδα Σ. Μπλαβέρη

Το εγκώμιο για την πολύτιμη προσφορά του προς το Πολεμικό Ναυτικό του ευπατρίδη – εφοπλιστή, Προέδρου του Ιδρύματος «Αικατερίνη Λασκαρίδη», και Υποναυάρχου επί τιμή κ. Παναγιώτη Λασκαρίδη έπλεξε ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Νίκος Δένδιας με την ευκαιρία της τελετής ολοκληρώσεως του προγράμματος «Κύκνος», που πραγματοποιήθηκε στο Γενικό Επιτελείο Ναυτικού.

«Παρευρέθηκα σήμερα στο ΓΕΝ, στην τελετή ολοκλήρωσης του προγράμματος «ΚΥΚΝΟΣ», το οποίο αποτελεί δωρεά του Προέδρου του Ιδρύματος «Αικατερίνη Λασκαρίδη», εφοπλιστή και Υποναυάρχου επί τιμή κ. Παναγιώτη Λασκαρίδη. Ο κ. Λασκαρίδης αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση, με την ανιδιοτελή προσφορά του στην ελληνική κοινωνία.» σημείωσε ο κ.Υπουργός με ανάρτησή του χρον προσωπικό του λογαριασμό στο «Χ». 

Το πρόγραμμα «Κύκνος» αφορά την αντικατάσταση του συνόλου των ηλεκτροπαραγωγών ζευγών (Η/Ζ) τριών φρεγατών, τύπου “S” (“Standard”) του Πολεμικού Ναυτικού και συντελεί στην επιχειρησιακή αναβάθμιση των κυρίων μονάδων του Στόλου.

Στην τελετή παρευρέθηκαν επίσης ο Υφυπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Ιωάννης Κεφαλογιάννης, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Δημήτριος Χούπης, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Δημήτριος-Ελευθέριος Κατάρας ΠΝ, Επίτιμοι Αρχηγοί ΓΕΝ και Αρχηγοί Στόλου, καθώς και εν ενεργεία και αποστρατεία Αξιωματικοί του ΠΝ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συνολική συμβολή του Υποναυάρχου επί τιμή κ. Παναγιώτη Λασκαρίδη στο ΠΝ ξεπερνά τα 23.000.000 ευρώ με δωρεές ενός εκπαιδευτικού πλοίου και τριών Πλοίων Γενικής Υποστηρίξεως (ΠΓΥ), αναβαθμίσεως πτέρυγος του Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών (ΝΝΑ), γενικής επισκευής τμήματος του φαρικού δικτύου (τρεις φάροι), βοηθητικών μηχανημάτων πλοίων και Ναυστάθμου Σαλαμίνας (ΝΣ) και συντηρήσεως του Πλωτού Ναυτικού Μουσείου (ΠΝΜ) Θ/Κ «ΑΒΕΡΩΦ».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ