Ν.Δένδιας: «Η Ελλάδα, η χώρα με τον μεγαλύτερο εμπορικό στόλο, θα υπερασπίσει την ελεύθερη ναυσιπλοΐα και την ασφάλεια των ναυτικών»

 
24.02.12-DENDIAS-MEETING-UK.YFETHA

Ενημερώθηκε: 12/02/24 - 15:04

Του Λεωνίδα Σ. Μπλαβέρη

Τη θέση ότι «Η Ελλάδα, η χώρα με τον μεγαλύτερο εμπορικό στόλο, θα υπερασπίσει την ελεύθερη ναυσιπλοΐα και την ασφάλεια των ναυτικών, σε συνεργασία με τους συμμάχους και εταίρους της» επανέλαβε ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Νίκος Δένδιας στον Βρετανό Υφυπουργό Αμύνης κ. Τζέϊμς Χίππυ (James Heappy), με τον οποίο συναντήθηκε σήμερα το πρωί στην κατοικία του Έλληνος Πρέσβεως στο Λονδίνο, ολοκληρώνοντας έτσι τις εκεί επαφές του.

Επίσης τα θάματα με την κατάσταση στην Ουκρανία, τη Μέση Ανατολή και την Ερυθρά Θάλασσα, καθώς και η έτι περαιτέρω ενίσχυση των αμυντικών σχέσεων Ελλάδας και Ηνωμένου Βασιλείου, με την απόκτηση αριθμού ναρκοθηρευτικών, βρέθηκαν στο επίκεντρο των συνομιλιών μεταξύ των δύο πλευρών.

«Αναφερθήκαμε ακόμη στην επιχείρηση Prosperity Guardian, ενώ ενημέρωσα τον κ. Heappey για την ελληνική συμμετοχή στην επιχείρηση Aspides της ΕΕ στην Ερυθρά Θάλασσα. Επισήμανα ότι η Ελλάδα, η χώρα με τον μεγαλύτερο εμπορικό στόλο, θα υπερασπίσει την ελεύθερη ναυσιπλοΐα και την ασφάλεια των ναυτικών, σε συνεργασία με τους συμμάχους και εταίρους της. Επιπλέον, στο πλαίσιο της συζήτησης για την προώθηση της αμυντικής μας συνεργασίας, ενημέρωσα για τη δημιουργία του ελληνικού οικοσυστήματος καινοτομίας στις Ένοπλες Δυνάμεις, προσκαλώντας το Ηνωμένο Βασίλειο να συμμετάσχει σε αυτό. Συζητήσαμε επίσης για την πιθανή παραχώρηση ναρκοθηρευτικών από το Ηνωμένο Βασίλειο στην Ελλάδα», έγραψε ο Έλλην Υπουργός στον προσωπικό λογαριασμό του στο «Χ», μετά την ολοκλήρωση της συναντήσεώς του με τον Βρετανό επίσημο, ο οποίος, μεταξύ άλλων, είναι αρμόδιος για την Επιχειρησιακή Πολιτική των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας του.

Στη συνάντηση, στο πλαίσιο «πρωινού εργασίας» που παρετέθη, που προστίθεται στις συχνές επαφές το τελευταίο διάστημα με το Ηνωμένο Βασίλειο, έγινε αναφορά στις μακρόχρονες σχέσεις φιλίας και συνεργασίας που συνδέουν τις δύο χώρες, τόσο σε διμερές επίπεδο όσο και εντός του ΝΑΤΟ και Διεθνών Οργανισμών, όπως επισημαίνεται από το ΥΠΕΘΑ.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ