Ποιοι υπονομεύουν, από ιδιοτέλεια, την Εθνική Άμυνα και βασικές γεωπολιτικές επιλογές της χώρας μας

 
Ποιοι υπονομεύουν, από ιδιοτέλεια, την Εθνική Άμυνα και βασικές γεωπολιτικές επιλογές της χώρας μας

Πηγή Φωτογραφίας: EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Ενημερώθηκε: 21/12/22 - 18:06

Είναι απορίας άξιο, πως κάποιοι, για προσωπικό όφελος και συμφέρον, επιλέγουν να θέσουν σε κίνδυνο βασικές γεωπολιτικές επιλογές της χώρας! Επιλογές, που έχουν ως στόχο την αντιμετώπιση της τουρκικής επεκτατικότητας σε βάρος, όχι μόνο της Ελλάδος, αλλά και της Κύπρου!

Η Ελλάδα, διαχρονικά, έχει χτίσει ισχυρές συμμαχίες, που σ’ ένα βαθμό είχαν απομονώσει την Τουρκία.

Γαλλία, Ισραήλ, Αίγυπτος, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Σαουδική Αραβία, αλλά και οι ΗΠΑ, μέσω της ενδυνάμωσης των σχέσεών μας, στηρίζουν το δίκαιο των θέσεων της χώρας μας στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο. Και όχι μόνο στα λόγια… Αλλά με ισχυρές αμυντικές συμφωνίες που έχουν κάνει τον Ερντογάν… Τούρκο!

Το τελευταίο διάστημα ο Τούρκος Πρόεδρος με απίστευτες… κυβιστήσεις έχει προσπαθήσει με επιχειρήσεις… γοητείας να βγάλει από την διπλωματική απομόνωση -που οδήγησε με τις πολιτικές του- τη χώρα του.

Μέχρι στιγμής οι προσπάθειές του δεν έχουν αποδώσει τους καρπούς που επιθυμεί… Αλλά κυρίως οι βασικοί γεωπολιτικοί παίκτες στην Νοτιοανατολική Μεσόγειο δεν σκέφτονται -ούτε ως υπόθεση εργασίας- να εγκαταλείψουν την χώρα μας και να βάλουν «όλα τ’ αυγά στο… τουρκικό καλάθι»!

Και αυτό παρά τις… φιλότιμες προσπάθειες που καταβάλουν κάποιοι κινούμενοι από ιδιοτέλεια και μικροσυμφέρον!

Ποιοι είναι αυτοί; Είναι οι ίδιοι, που έγιναν η αιτία, πριν από λίγο καιρό, να ματαιώσει την επίσκεψή του στην Ελλάδα ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας και να πάει, αιφνιδιαστικά και εκτός προγράμματος, στην Άγκυρα, για να συναντήσει τον Τούρκο υπουργό Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ.

Είναι εκείνοι, που υπονομεύουν ώριμα και συμφωνημένα εξοπλιστικά προγράμματα με το κράτος του Ισραήλ και όχι με μεσάζοντες! Προγράμματα, που έχουν ανάγκη οι Ένοπλές Δυνάμεις μας στον Έβρο και το Αιγαίο και τα στηρίζουν και ο υπουργός Άμυνας και ο Α/ΓΕΕΘΑ και ο Α/ΓΕΣ και ο Α/ΓΕΝ. Προγράμματα, που η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία εξήγησαν στον πρωθυπουργό την αμεσότητα και την αναγκαιότητά τους σε ειδική σύσκεψη, που έγινε για το πριν από λίγες ημέρες στο Μέγαρο Μαξίμου!

Παρ’ όλα αυτά όμως, αυτοί που εναντιώνονται δεν πτοούνται..! Βάζοντας το προσωπικό τους συμφέρον, πάνω από το Εθνικό, συνεχίζουν να υπονομεύουν, με κάθε τρόπο, την σχέση μας με το Ισραήλ!

Είναι εκείνοι που δεν δίστασαν να διοχετεύσουν παραποιημένα οικονομικά στοιχεία που προκαλούσαν δήθεν αύξηση του τελικού κόστους του εξοπλιστικού προγράμματος!

Τι και αν οι απαντήσεις -από τους καθ’ ύλην αρμοδίους—ήταν άμεσες και αποστομωτικές! Αυτοί συνεχίζουν απτόητοι το υπονομευτικό τους ρόλο! Για το μικροσυμφέρον τους που όμως υπονομεύει την εθνική άμυνα!

Έφθασαν δε, στο σημείο -τα τελευταία 24ωρα- να μιλήσουν για «μίζες»!

Αν όντως υπάρχει τέτοιο σοβαρό θέμα είναι υποχρεωμένοι να μιλήσουν με στοιχεία! Όχι αόριστες!

Καταγγελίες, που να έχουν ονοματεπώνυμο!

Ποιοι είναι αυτοί, που παίρνουν μίζες σε μια διακρατική συμφωνία; Σε μια συμφωνία G to G (government to government);  

Αν δεν το κάνουν αυτό τότε απλώς βάζουν τη λάσπη στον ανεμιστήρα και προσπαθούν να εκβιάσουν την κυβέρνηση -εκμεταλλευόμενοι το κλίμα από το Qatar gate και την υπόθεση των υποκλοπών- για να ματαιώσουν ένα εξοπλιστικό πρόγραμμα, που το θέλουν οι Ένοπλες Δυνάμεις μας, μόνο και μόνο γιατί δεν ικανοποιεί το προσωπικό τους συμφέρον.

Ελπίζουμε ότι «έχουν γνώσιν οι φύλακες…»!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ