Τελευταία εξέλιξη: Η Ελλάδα ζήτησε σήμερα και επίσημα να προμηθευτεί τα υπερσύγχρονα μαχητικά F-35

 
Την προμήθεια των υπερσύγχρονων μαχητικών F-35 ζήτησε σήμερα και επισήμως η Ελλάδα από τις ΗΠΑ

Ενημερώθηκε: 30/06/22 - 00:33

ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ

Την προμήθεια των υπερσύγχρονων μαχητικών F-35 ζήτησε σήμερα και επισήμως η Ελλάδα από τις ΗΠΑ. Μάλιστα, όπως ανακοίνωσε και το υπουργείο Άμυνας, υπεγράφη σήμερα το επίσημο αίτημα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η Ελλάδα ζητά να δεσμευτούν 20 αεροσκάφη F35, όπως είχε προαναγγείλει και ο πρωθυπουργός, και άλλα 20 υπό αίρεση.

Τις επόμενες ώρες ή ημέρες θα σταλεί στις Ηνωμένες Πολιτείες η LOR, η επιστολή δηλαδή εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την αγορά αμερικανικών πολεμικών αεροσκαφών F35 από την Ελλάδα.

H LOR αναμένεται να σταλεί από τη Γενική Διεύθυνση Εξοπλισμών στις Ηνωμένες Πολιτείες και να περιλαμβάνει αίτημα για την αγορά τουλάχιστον των πρώτων 20 F35.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Άμυνας το θέμα θα συζητηθεί και όταν ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος θα επισκεφθούν στα τέλη Ιουλίου τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Κυβερνητικές πηγές αναφερόμενες στο ζήτημα της υπογραφής του αιτήματος για την αγορά F35 δήλωσαν ότι "είναι ζήτημα του υπουργείου 'Αμυνας και πρόκειται για μια διαδικασία που είναι δρομολογημένη εδώ και καιρό".

Όπως σημειώνουν, "πρόκειται για την υπογραφή και την αποστολή του Letter of Request (LoR) που είναι το πρώτο βήμα σε μια μακρά διαδικασία".

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ