Την Δευτέρα 23/1 η απάντηση των Ισραηλινών για τους SPIKE N LOS - Εξαιρετικά ενοχλημένο το Τελ Αβίβ για την κωλυσιεργία κάποιων στην Αθήνα

 
Την Δευτέρα 23/1 η απάντηση των Ισραηλινών για τους SPIKE N LOS - Εξαιρετικά ενοχλημένο το Τελ Αβίβ για την κωλυσιεργία κάποιων στην Αθήνα

Ενημερώθηκε: 22/01/23 - 18:25

Με τον χρόνο να μετράει αντίστροφα και τους Ισραηλινούς να είναι εξαιρετικά ενοχλημένοι από την κωλυσιεργία που φέρνουν στελέχη (όχι ένστολα) του Υπουργείου Άμυνας για την ολοκλήρωση της συμφωνίας για το πανίσχυρο πυραυλικό σύστημα SPIKE N LOS έρχεται αύριο Δευτέρα, 23/1, η απάντηση από το Τελ Αβίβ στις διευκρινίσεις που ζήτησε η Γενική Διεύθυνση Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων.

Η απορία, βέβαια, (όχι μόνο των Ισραηλινών) αλλά και των Ελλήνων επιτελών, που επιθυμούν διακαώς το οπλικό αυτό σύστημα, είναι γιατί τόσους μήνες, που γίνονται οι συζητήσεις και οι διαπραγματεύσεις, δεν είχαν ζητηθεί οι απαντήσεις αυτές!!!

Για το λόγο αυτό, αλλά και άλλους, που δείχνουν το ιδιοτελές παιχνίδι, το οποίο παίζουν κάποιοι σε βάρος της εθνικής άμυνας, οι Ισραηλινοί είναι αποφασισμένοι η απάντηση, που θα στείλουν αύριο Δευτέρα, να είναι η τελευταία κίνηση, που θα κάνουν στην διαπραγμάτευση αυτή και αν δεν υπάρξει -επιτέλους- συμφωνία να σταματήσουν τις συζητήσεις οι οποίες… αισίως κλείνουν τρία χρόνια!!!

Να θυμίσουμε, ότι το Τελ Αβίβ σε μία τελευταία κίνηση καλής θέλησης και με δεδομένο ότι η ταύτιση των δύο κρατών στα γεωπολιτικά της περιοχής (αναφορικά και με την Τουρκική επιθετικότητα) είναι αναμφισβήτητη, έδωσαν μια άτυπη παράταση στην προσφορά τους, που έληγε 31/12/2022.

Και αυτό γιατί είναι γνωστό, ότι υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον και από άλλες χώρες, όπως η Φινλανδία, που θέλουν να εντάξουν το οπλικό αυτό σύστημα, στις ένοπλες δυνάμεις τους.

Αν, παρ’ όλα αυτά, όσοι ιδιοτελείς, μέσα από το υπουργείο Άμυνας και παρά την επιθυμία του Μαξίμου, της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας του υπουργείου Άμυνας, κατορθώσουν να υπονομεύσουν την αγορά αυτού του πανίσχυρου πυραυλικού συστήματος, το οποίο θα θωρακίσει τον Έβρο και τα νησιά και θα αυξήσει τη δύναμη πυρός πολλών μονάδων του Πολεμικού μας Ναυτικού, τότε θα έχει χαθεί πολύτιμος χρόνος για την Εθνική Άμυνα, γιατί οι πύραυλοι δεν θα είναι πλέον ετοιμοπαράδοτοι και χρήμα γιατί οι τιμές πλέον των SPIKE N LOS θα είναι κατά πολύ αυξημένες.

Μόνοι κερδισμένοι θα είναι οι Τούρκοι, που θα δουν, ότι δεν κινδυνεύουν πλέον από ένα οπλικό σύστημα, το οποίο θα τους δημιουργούσε πολλά και σοβαρά προβλήματα.

Εν αναμονή, λοιπόν της απάντησης των Ισραηλινών, αύριο και κυρίως της αντίδρασης της ελληνικής πλευράς.

Το διακύβευμα θα είναι ένα: Θα κυριαρχήσει το ιδιοτελές συμφέρον κάποιων λίγων ή το εθνικό συμφέρον της ενίσχυσης της εθνικής άμυνας σε μια περίοδο έντονης τουρκικής επιθετικότητας; 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ