Κυμάτισε η ελληνική σημαία στον τερματισμό του Ράλι Καταλωνίας!

Κυμάτισε η ελληνική σημαία στον τερματισμό του Ράλι Καταλωνίας!
Ενημερώθηκε: 09/10/17 - 15:30

Έπεσε η αυλαία του Ράλι Καταλωνίας, με τον Ιορδάνη Σερδερίδη να τερματίζει στην τρίτη θέση του WRC Trophy.

Ο συμπατριώτης μας συνεχίζει να έχει βάσιμες ελπίδες για την κατάκτηση του τροπαίου στο θεσμό που αφορά οδηγούς με WRC αυτοκίνητα προηγούμενης γενιάς και απευθύνεται σε ιδιώτες.

Ο αγώνας ήταν μικτός με το πρώτο σκέλος να διεξάγεται κυρίως σε χωμάτινη επιφάνεια και τα δύο υπόλοιπα σε ασφάλτινο τερέν, με τον Έλληνα οδηγό να ανταπεξέρχεται στις δυσκολίες και να τερματίζει σε άλλο ένα ράλι του Π.Π.Ρ.

Ενώ αρχικά δυσκολεύτηκε την Παρασκευή, ο οδηγός της Citroen DS3 WRC βελτίωσε την απόδοσή του στη συνέχεια.

Πέτυχε τον αρχικό στόχο που είχε θέσει: «Κάνοντας έναν απολογισμό του αγώνα, πρωτίστως πρέπει να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους μηχανικούς μου που άλλαξαν το setup του αυτοκινήτου σε πολύ λίγο χρόνο, μετατρέποντάς το από χωμάτινο σε ασφάλτινο το βράδυ της Παρασκευής. Δεν είμαι ευχαριστημένος από την οδήγησή μου στο χώμα, ωστόσο στην άσφαλτο ανεβάσαμε ρυθμό και εν τέλει ανεβήκαμε στη ράμπα του τερματισμού.

rali

Είναι δύσκολο να είσαι συγκεντρωμένος και να οδηγήσεις με καθαρό μυαλό, όταν πάση θυσία πρέπει να φέρεις το αυτοκίνητο στον τερματισμό. Κρατάμε το ότι βελτιωθήκαμε αισθητά και στις δύο επιφάνειες, γεγονός που θα μας βοηθήσει στους δύο τελευταίους αγώνες της χρονιάς.», ήταν τα λόγια του Σερδερίδη.

Δύο αγώνες απομένουν για την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος και ο Ιορδάνης Σερδερίδης βρίσκεται στην τρίτη θέση της βαθμολογίας. Με δεδομένο ότι ο πρωτοπόρος έχει ολοκληρώσει τους αγώνες που μπορεί να βαθμολογηθεί και ο δεύτερος δεν δήλωσε συμμετοχή στο Ράλι Μεγάλης Βρετανίας, ο συμπατριώτης μας έχει αρκετές πιθανότητες να γίνει ο πρώτος Έλληνας Παγκόσμιος Πρωταθλητής σε κάποια κατηγορία του WRC!

«Τα ράλλυ Μεγάλης Βρετανίας και Αυστραλίας θα είναι δύσκολα και απαιτητικά. Αυτό που πρέπει να κάνουμε με κάθε τρόπο είναι να ανεβούμε στη ράμπα του τερματισμού, για να έχουμε ελπίδες να αναδειχθούμε πρωταθλητές.

Είμαστε προσγειωμένοι και συγκρατημένοι και μέχρι τον αγώνα της Μεγάλης Βρετανίας σε 3 εβδομάδες από τώρα θα προετοιμαστούμε κατάλληλα για να ανταπεξέλθουμε στις λασπωμένες ειδικές του νησιού», δήλωσε ο Έλληνας οδηγός.

Βαθμολογία WRC Trophy – 2 αγώνες πριν το τέλος

ValeriyGorban – 100 βαθμοί

Jean Michel Raoux – 79 βαθμοί

Ιορδάνης Σερδερίδης – 76 βαθμοί

MartinProkop – 40 βαθμοί

YazeedAl –Rajhi - 25 βαθμοί

Πηγή: J-Motorsport