Με κορονοϊό ο Μαζέπιν, χάνει το γκραν πρι του Αμπου Ντάμπι

Με κορονοϊό ο Μαζέπιν, χάνει το γκραν πρι του Αμπου Ντάμπι
Ενημερώθηκε: 12/12/21 - 13:53

Ο Ρώσος «ρούκι» της Formula 1, Νικίτα Μαζέπιν, θα χάσει το σημερινό τελευταίο γκραν πρι της σεζόν στο Αμπου Ντάμπι, καθώς βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό όπως ανακοίνωσε η Haas.

Ο νεαρός δεν θα αντικατασταθεί από κάποιον άλλον και η ομάδα του θα τρέξει με έναν μόνο οδηγό, τον Μικ Σουμάχερ, επειδή οι κανονισμοί απαγορεύουν σε έναν οδηγό, που δεν έχει λάβει μέρος ούτε σε ένα σκέλος δοκιμαστικών, να μπορεί να συμμετάσχει σε κυριακάτικο αγώνα.

«Ο Νικίτα είναι καλά στην υγεία του, καθώς ήταν ασυμπτωματικός, αλλά τώρα θα τεθεί σε καραντίνα και θα τηρήσει τις οδηγίες των αρμόδιων αρχών δημόσιας υγείας, με την ασφάλεια ν΄ αποτελεί την απόλυτη προτεραιότητα για όλα τα εμπλεκόμενα μέρη», αναφέρει η ανακοίνωση της αμερικανικής ομάδας.

Ο Μαζέπιν, ο οποίος επρόκειτο να ξεκινήσει τελευταίος στο γκριντ, είναι ο 8ος οδηγός που βρέθηκε θετικός στην Covid-19 από την περασμένη σεζόν.

Ο 22χρονος, ο οποίος θα παραμείνει στην Χάας στο πλευρό του Σουμάχερ και το επόμενο έτος, είχε εμφανιστεί σε ένα βίντεο που κυκλοφόρησε από τη Formula 1 το Σάββατο (11/12), καλώντας τους ανθρώπους να εμβολιαστούν.

Οι ομάδες της Formula 1 λειτουργούν σε μια προστατευτική φούσκα με τακτικές δοκιμές από πέρυσι, αν και τα πρωτόκολλα έχουν χαλαρώσει και επιτρέπεται σε μεγάλο αριθμό φιλάθλων να παρακολουθούν δια ζώσης τους αγώνες του παγκοσμίου πρωταθλήματος.