Στις 5 και 6 Μαΐου ο 1ος αγώνας πρωταθλήματος ταχύτητας στη Ρόδο

Στις 5 και 6 Μαΐου ο 1ος αγώνας πρωταθλήματος ταχύτητας στη Ρόδο
Ενημερώθηκε: 01/05/18 - 13:29

Οι συμμετοχές για τον αγώνα που  προσμετρά στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας του 2018, έληξαν τη Δευτέρα 30 Απριλίου.

Στο πλευρό των αγωνιζομένων είναι οι  τοπικοί φορείς, με επικεφαλής τον Δήμαρχο, τον αντιπεριφεριάρχη, τους αντιδημάρχους τους Ρόδιους οδηγούς και τους εκατοντάδες  εθελοντές. Όλοι μαζί θέλουν να βοηθήσουν , στην αναβίωση στιγμών από το ένδοξο  αγωνιστικό παρελθόν.

Τότε που η Ρόδος, ήταν το επίκεντρο λαμπερής  κοσμοπολίτικης ατμόσφαιρας, τουριστικό και αθλητικό γεγονός.  Έως το 1971 που το τραγικό θανατηφόρο ατύχημα του αείμνηστου οδηγού και ξεχωριστού αθλητή Γιάννη ΜΑΥΡΟΥ Μεϊμαρίδη, διέκοψε κάθε  αγωνιστική δραστηριότητα. Ο φετινός αγώνας, που θα διεξαχθεί προς τιμήν του αδικοχαμένου οδηγού, ευελπιστεί με την ιστορία, την οργάνωση και την θέληση όλων να επανεκκινήσει την γιορτή και να αναβιώσει την αγωνιστική εικόνα διεθνώς με μελλοντικούς αγώνες μέσα στην Παλαιά Πόλη της Ρόδου, με την αληθινά  μοναδική αίγλη.

 Οι εκπρόσωποι της Αεροπορίας, των σωμάτων ασφαλείας, οι επαγγελματικοί φορείς του Τουριστικού νησιού, είναι ήδη ενθουσιώδεις με την προοπτική επανεκκίνησης διεθνών αγώνων, με θέαμα, ασφάλεια, και προβολή. Οι αγώνες του Μαΐου στη ΡΟΔΟ – για όλους – είναι μόνον η αρχή μιας σπουδαίας κοσμοπολίτικης σελίδας..

Όλοι οι αγώνες θα διεξαχθούν με την αιγίδα της ΟΜΑΕ και ΕΟ ΦΙΛΠΑ, του σωματείου DIELPISFORMULA1, και Dielpis περί Αγώνων, της StartLine, της ΦΙΜΑ, της ΣΙΣΑ και ΣΥΜΑΡ.

Εκτός από τον αγώνα ταχύτητας στο αεροδρόμιο των Μαριτσωνέχουν προγραμματισθεί να γίνουν :

-Αγώνας Drift, στις 12-13 Μαΐου, στην Πλατεία Δημαρχείου Ρόδου.

-Αγώνας ιστορικών κλασσικών αυτοκίνητων 19-20 Μαΐου στο γύρο του νησιού των Ιπποτών.