Στο νησί των Ιπποτών αγώνας ταχύτητας στις αρχές Μάιου

Στο νησί των Ιπποτών αγώνας ταχύτητας στις αρχές Μάιου
Ενημερώθηκε: 19/03/18 - 13:32

Μια ξεχωριστή Άνοιξη για το μηχανοκίνητο  αθλητισμό θα είναι ο Μάιος. Στο νησί των Ιπποτών, στη Ρόδο, θα ξεκινήσει στο αεροδρόμιο των Μαριτσών ο αγώνας ταχύτητας αυτοκινήτων. Η αυλαία του πρωταθληματικού αγώνα, θα «ανοίξει» στις  5-6 Μαΐου.

Εκτός από τον αγώνα ταχύτητας προετοιμάζονται παράλληλες εκδηλώσεις στην Παλαιά Πόλη της Ρόδου, με θεαματικό αγώνα DRIFT και αγώνα REGIOULARITE παλαιών ιστορικών αυτοκίνητων, σε εντυπωσιακές ειδικές διαδρομές.

Ας μην ξεχνάμε ότι η Ρόδος έχει συνδέσει το όνομά της με τον κόσμο των τροχών από τη  δεκαετία του 50.Το  τραγικό δυστύχημα που έγινε το 1971 όπου σκοτώθηκε ο Γιάννης Μεϊμαρίδης που έτρεχε με το ψευδώνυμο «Μαύρος» ήταν αιτία να σταματήσουν οι αγώνες στο σμαραγδένιο νησί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ: Ο καιρός δεν χάλασε τη …Διονυσιακή γιορτή!

Ο φετινός αγώνας θα είναι αφιερωμένος στον αείμνηστο «Μαύρο» , αυτόν τον υπέροχο  σπόρτσμαν που εκτός από σωστός αγωνιζόμενος ήταν και χαρισματικός άνθρωπος. Ο αγώνας που θα γίνει υπό την εποπτεία της ΟΜΑΕ, της STARTLINE και της  DIELPIS περί αγώνων, δεν θα γίνει όπως παλιά,  μέσα στα τείχη της Παλαιάς Πόλης, αλλά για λόγους ασφαλείας στα Μαριτσά .

Φέτος με αφορμή την αναβίωση των αγώνων αυτοκίνητων , η Ρόδος ελπίζει σε μια καλή Τουριστική Άνοιξη. Οι φορείς του νησιού, οι αγωνιζόμενοι και η νεολαία, έχουν ήδη αγκαλιάσει με θέρμη, την μηχανοκίνητα άνοιξη και ευελπιστούν σε διεθνείς συμμετοχές, στο μέλλον, για να ξαναπιαστεί το νήμα του ιστορικού αγώνα.

σ