Ξεκινάει αύριο το μεσημέρι ο 24ωρος αγώνας στην πίστα του Le Mans

 
Ξεκινάει αύριο το μεσημέρι ο 24ωρος αγώνας στην πίστα του Le Mans

Πηγή Φωτογραφίας: Michelin

Ενημερώθηκε: 18/06/16 - 00:41

Ήρθε η ώρα για το μεγάλο αγώνα, στο Le Mans. Οι προβολείς σήμερα - Σάββατο 18 Ιουνίου- στρέφονται στη γνωστή πίστα της Γαλλίας. Στις τρείς το μεσημέρι (ώρα Γαλλίας) 60 αυτοκίνητα θα βρίσκονται στην εκκίνηση στο Le Mans. Θα ξεκινήσει ένας αγώνας γεμάτος συγκινήσεις. Τα αυτοκίνητα για 24 ώρες θα σταματούν μόνο για ανεφοδιασμό και για να αλλάζουν οι οδηγοί.

Από τα 60 αυτοκίνητα τα 33 θα «φορούν» τα πλέον τεχνολογικά εξελιγμένα ελαστικά της Michelin.

Στην πίστα του Le Mans η Michelin έχει μεταφέρει 6.000 ελαστικά που κατασκευάστηκαν στο εργοστάσιο της στο Cataroux, στο Clermont –Ferrand της Γαλλίας. Τα ελαστικά τα είχαν αποθηκεύσει σε μια προσωρινή εγκατάσταση 800 τ.μ.

Οι μηχανικοί της Michelin εργάζονταν όλες αυτές τις ημέρες σε τρεις γραμμές τοποθέτησης. Συνολικά βρίσκονταν από τις αρχές της εβδομάδας περίπου 50 τεχνικοί που μετρούσαν εκτός των άλλων τις θερμοκρασίες αλλά και τις φθορές.

O Pascal Couasnon, Διευθυντής της Michelin Motorsport πρίν από την εκκίνηση του 24ωρου αγώνα δήλωσε:

"Σε ένα τόσο ανταγωνιστικό περιβάλλον, η Michelin είναι εξαιρετικά υπερήφανη που συνεργάζεται όχι μόνο με τις τρεις μεγαλύτερες ομάδες στην κατηγορία LMP1 (PORSCHE, TOYOTA GAZOO RACING, AUDI SPORT TEAM JOEST) αλλά και με τη μεγάλη πλειοψηφία των κατασκευαστών που αγωνίζονται στην κατηγορία GTE, των οποίων τα αυτοκίνητα δρόμου εξοπλίζουμε επίσης εργοστασιακά με ελαστικά, όπως είναι το Ford GT, η Ferrari 488 και η Corvette C7."

H Michelin πάντοτε έβλεπε τους αγώνες ως ένα τεχνολογικό εργαστήριο για τα ελαστικά ευρείας παραγωγής. Έτσι φέτος, όπως και τις προηγούμενες χρονιές, μερικα από οχήματα που συμμετέχουν στις 24 Ώρες στο Le Mans θα ενσωματώνουν νέες τεχνολογίες οι οποίες μπορεί στη συνέχεια να περάσουν και στα ελαστικά Michelin δρόμου."