Ο Γιάννης Μπουτάρης δεν θα είναι υποψήφιος για τον Δήμο Θεσσαλονίκης

Ο Γιάννης Μπουτάρης δεν θα είναι υποψήφιος για τον Δήμο Θεσσαλονίκης
Ενημερώθηκε: 21/11/18 - 18:31

Τέλος εποχής Γιάννη Μπουτάρη στο Δήμο Θεσσαλονίκης. Η είδηση δεν έπεσε σαν «κεραυνός εν αιθρία» αφού από το πρωί (της Τετάρτης 21/11),  δημοσιεύματα ήθελαν τον νυν δήμαρχο της συμπρωτεύουσας να εξετάζει το ενδεχόμενο να μην διεκδικήσει εκ νέου τον δημαρχιακό θώκο της πόλης. Παρά το γεγονός ότι μέχρι σήμερα θεωρούνταν ο υποψήφιος που θα έχει την στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ.

Την απόφαση του να μην είναι υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, ανακοίνωσε ο ίδιος ο Γιάννης Μπουτάρης, σύμφωνα με το thestival.gr.

Την απόφαση του ανακοίνωσε στους αντιδημάρχους του δήμου, με τους οποίους συναντάται αυτή την ώρα. Η συζήτηση συνεχίζεται με στόχο να αποφασιστεί η διαχείριση του θέματος την επόμενη ημέρα. Στη συνέχεια, ο Γιάννης Μπουτάρης θα έχει συνάντηση με τη δημοτική ομάδα, στην οποία επίσης θα αναλύσει το σκεπτικό του καθώς και το σχέδιό του για το επόμενο κρίσιμο διάστημα μέχρι και τις εκλογές.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης μετά από αρκετή σκέψη, αλλά και πίεση από πολλές πλευρές να είναι εκ νέου υποψήφιος, αποφάσισε να μην διεκδικήσει μια τρίτη θητεία.

Σημαντικό ρόλο στην απόφαση του, φαίνεται να έπαιξαν άνθρωποι του στενού οικογενειακού του κύκλου, οι οποίοι του έλεγαν εδώ και καιρό να μην συνεχίσει και να ξεκουραστεί.

Να σημειωθεί ότι την στήριξη τους στον Γιάννη Μπουτάρη είχαν εκφράσει τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ, όσο και το Κίνημα Αλλαγής και μετά από αυτή την απόφαση θα πρέπει να αναζητήσουν εναλλακτικές.