Ποιος πασίγνωστος ηθοποιός θα είναι υποψήφιος δήμαρχος

Ποιος πασίγνωστος ηθοποιός θα είναι υποψήφιος δήμαρχος
Ενημερώθηκε: 24/11/18 - 01:59

Έναν πασίγνωστο και αγαπημένο ηθοποιό, δηλωμένο «ΑΕΚτζή», τον Γιάννη Βούρο, θέλουν οι πληροφορίες, ότι θα είναι υποψήφιος δήμαρχος στον Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας.

Όπως αναφέρει ο «Φίλαθλος», ο κ. Βούρος θα έχει την «κιτρινόμαυρη» στήριξη. Ο 63χρονος ηθοποιός δεν είναι η πρώτη φορά που ασχολείται με τα κοινά. Το 2009 είχε εκλεγεί βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ, ενώ από το 1992 έως το 1997 είχε διατελέσει μέλος, αντιπρόεδρος και πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών.

Ποιός είναι ο Γιάννης Βούρος

Γιάννης Βούρος

Ο Γιάννης Βούρος σπούδασε στο Λεόντειο Λύκειο Πατησίων και στη Σχολή Χατζηβεη στην Νέα Φιλαδέλφεια. Κατά την εφηβική του ηλικία, υπήρξε αθλητής του στίβου και ποδοσφαιριστής στα τμήματα της ΑΕΚ ενώ κατά τα φοιτητικά του χρόνια, δραστηριοποιήθηκε στο μαθητικό και φοιτητικό κίνημα.

Είναι απόφοιτος του τμήματος Θεατρικών Σπουδών της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, καθώς της Ανώτερης Σχολής Δραματικής Τέχνης του Εθνικού Θεάτρου, ενώ έχει ασχοληθεί μα την δημοσιογραφία.

Υπήρξε πολιτικός συντάκτης στις εφημερίδες Αθηναϊκή και Ημερησία. Αργότερα παρουσίασε την ενημερωτική τηλεοπτική εκπομπή «Κάθε μέρα» στην ΕΡΤ. Το 1977 υπήρξε συνιδρυτής του Θεάτρου της Άνοιξης μαζί με άλλους συντελεστές ηθοποιούς.

Έχει συμμετάσχει σε θεατρικές παραστάσεις, σε τηλεοπτικές σειρές και σε ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου. Σκηνοθέτησε επίσης θεατρικές παραστάσεις σε περιφερειακά θέατρα (ΔΗΠΕΘΕ), κρατικές σκηνές, παραστάσεις του παίχθηκαν σε μεγάλα θέατρα του εξωτερικού και στο Φεστιβάλ Αθηνών. Έχει μεταφράσει θεατρικά έργα από τα αγγλικά και από τα γαλλικά.