Δημοτικές εκλογές 2019: Παγωμάρα στο ΣΥΡΙΖΑ από την υποψηφιότητα Τσιρώνη για το Δήμο Αθηναίων και τη διαφοροποίηση Κοτζιά

Δημοτικές εκλογές 2019: Παγωμάρα στο ΣΥΡΙΖΑ από την υποψηφιότητα Τσιρώνη για το Δήμο Αθηναίων και τη διαφοροποίηση Κοτζιά
Ενημερώθηκε: 12/02/19 - 08:10

Δημοτικές εκλογές 2019: Άνω κάτω στο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τις δημοτικές εκλογές. Μετά τον Νίκο Κοτζιά ο οποίος επίσημα δήλωσε ότι στηρίζει τον Παύλο Γερουλάνο, κόντρα στην επίσημη γραμμή για τον Ηλιόπουλο, ήρθε και η υποψηφιότητα του Οικολόγου πρώην υπουργού, και νυν βουλευτή, Γιάννη Τσιρώνη που έφερε αμηχανία στο κυβερνητικό στρατόπεδο.

Οι Οικολόγοι Πράσινοι είναι σε πολιτική συμμαχία με τον ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα μετέχουν στην κυβέρνηση, διά του υφυπουργού Περιβάλλοντος, Γιώργου Δημαρά ο οποίος μάλιστα ήταν παρών στην επικύρωση της υποψηφιότητας Τσιρώνη στη διακήρυξη της δημοτικής παράταξης των Οικολόγων Πράσινων η οποία θα συμμετάσχει στις εκλογές για τον Δήμο Αθηναίων.

 Όπως εύκολα γίνεται αντιληπτό ο Γιάννης Τσιρώνης θα βρεθεί αντιμέτωπος και με τον υφυπουργό Εργασίας ο οποίος στηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ. Συνεργάτες του πρώην υπουργού σημειώνουν πως η πρόθεση του ήταν γνωστή πολύ πριν την ανακοίνωση του Νάσου Ηλιόπουλου. Μάίστα οι Οικολόγοι είχαν ζητήσει τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ.

Το τελευταίο διάστημα πήραν «φωτιά» τα τηλέφωνα μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Οικολόγων, ωστόσο ο Γ. Τσιρώνης και η πολιτική του κίνηση δεν μεταπείστηκαν.

Θεωρείται πιθανό πάντως, η υποψηφιότητα για τον δήμο της Αθήνας να κοστίσει στον Γ. Τσιρώνη την υποψηφιότητά του για τις βουλευτικές εκλογές καθώς πολλοί στην Κουμουνδούρου θεωρούν ότι υπάρχει ασυμβίβαστο. Και σε κάθε περίπτωση δεν είδαν με καθόλου καλό μάτι την υπονόμευση -ουσιαστικά – της υποψηφιότητας Ηλιόπουλου από ένα κόμμα με το οποίο συνεργάζεται στην κυβέρνηση.