Ανοιχτό άφησε ο Ζάεφ το θέμα των αλλαγών στο Σύνταγμα της ΠΓΔΜ

Ανοιχτό άφησε ο Ζάεφ το θέμα των αλλαγών στο Σύνταγμα της ΠΓΔΜ
Ενημερώθηκε: 01/05/18 - 13:04

Ανοιχτό άφησε το θέμα των αλλαγών στο Σύνταγμα της ΠΓΔΜ ο πρωθυπουργός της χώρας Ζόραν Ζάεφ λέγοντας ότι η ΠΓΔΜ θα πρέπει σίγουρα ν’ ανοίξει το Σύνταγμά της, πριν την ένταξή της στην Ευρωπαϊκή Ενωση, όπως τα υπόλοιπα κράτη-μέλη.

Οπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων MIA, ο κ. Ζάεφ τόνισε ότι «η ΠΓΔΜ σίγουρα θ’ ανοίξει το σύνταγμα πριν την ένταξή της στην ΕΕ, όπως ακριβώς τα υπόλοιπα κράτη-μέλη, μεταφέροντας μέρος της κυριαρχίας της στην Ενωση. Αν απαιτούνται πρόσθετες εγγυήσεις, ως διασφάλιση για τους έλληνες πολίτες, τότε αυτό θα μπορούσε να συζητηθεί ως επιλογή».

«Αναζητούμε όλες τις πιθανές δημιουργικές επιλογές για μια λύση, γνωρίζοντας ότι μια τέτοια λύση είναι εφικτή αν οι θεσμοί τόσο στην Ελλάδα όσο και στην ΠΓΔΜ ταχθούν υπέρ της», πρόσθεσε.

Ξεκαθάρισε επίσης ότι οι θεσμοί είναι αυτοί που θα εγκρίνουν τη λύση και όχι ο Ζάεφ, ο Ντιμιτρόφ, ο Τσίπρας, ή ο Κοτζιάς.

«Πιθανότατα έχω αναφέρει όλες τις επιλογές για μια λύση, παίρνοντας ωστόσο υπόψη τους παράγοντες της αξιοπρέπειας και της ταυτότητας», ανέφερε ο πρωθυπουργός της γείτονος.