Απειλητικός ο Ερντογάν - «Τα νησιά εσείς τα δώσατε στην Ελλάδα»!

Απειλητικός ο Ερντογάν - «Τα νησιά εσείς τα δώσατε στην Ελλάδα»!
Ενημερώθηκε: 28/01/18 - 10:25

Τα... πυρά του εξαπέλυσε για μια ακόμα φορά ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε ομιλία του στη Νικομήδεια.

Την ώρα που προσπαθούσε να δώσει απαντήσεις για την αιματηρή επίθεση στο Αφρίν κατά των Κούρδων, εξαπέλυσε και επίθεση στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.

Χαμός στην επίσκεψη του Ερντογάν στην Γαλλία: Δεν θα σας ικετεύουμε!

«Αν ρωτήσεις τον Κιλιτσντάρογλου, θα πει ότι νικήσαμε στη Λωζάνη. Και μετά στέλνει τον «λογαριασμό» στην Κυβέρνηση του ΑΚΡ για τα νησιά. Τα νησιά εσείς τα δώσατε! Εσείς! Οι αρχηγοί του δικού σας κόμματος τα έδωσαν! Τώρα σου ετοιμάζω τα ιστορικά αρχεία. Και αυτά τα αρχεία θα περιέχουν και τη Λωζάνη. Και τότε θα τους τα φέρω μπροστά τους και ενώπιον του έθνους και θα τους τα εξηγήσουμε. Και τότε θα δουν, ποιος, πού και τι έδωσε!», εξέφρασε ο Ερντογάν.

Και συνέχισε τονίζοντας πως ετοιμάζει φάκελο με ιστορικά αρχεία για τη Συνθήκη της Λωζάνης, που θα φέρουν σε δύσκολη θέση το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP), του οποίου ηγείται ο Κιλιτσντάρογλου, ο οποίος συχνά πυκνά καλεί τον Τούρκο Πρόεδρο να δώσει απαντήσεις για τα «υπό ελληνική κατοχή» νησιά του Αιγαίου.

Ερντογάν: Κρίσιμες εκλογές - Ο άνδρας που θέλει να πάρει τον «θρόνο» του

Αναφερόμενος και στην τουρκική επιχείρηση «Κλάδος Ελαίας», υποστήριξε πως: «Όσο συνεχίζεται ο αγώνας μας, τόσο η αποφασιστικότητά μας αυξάνεται. Εμείς από την Άγκυρα, αλλά και ο Πρωθυπουργός μας και οι Υπουργοί μας κάνουν έναν διπλωματικό αγώνα. Μιλάμε με τη Ρωσία, με την Αμερική, με την Αγγλία, με διάφορες χώρες της Ευρώπης... Γιατί αν δεν εξηγήσεις στη διεθνή κοινότητα, όπως έγινε και άλλες φορές στην Ιστορία, θα κερδίσεις στο πεδίο των μαχών, αλλά θα χάσεις στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Και στη Λωζάνη το ίδιο δεν έγινε; Αυτό έγινε».