Απίστευτες εικόνες στο Κίεβο: Οπαδοί του Σαακασβίλι την "έπεσαν" στους αστυνομικούς και τον απελευθέρωσαν!

 
Σκηνές χάους στο Κίεβο με την επεισοδιακή απελευθέρωση Σαακασβίλι από οπαδούς του (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Ενημερώθηκε: 05/12/17 - 16:32

Απίστευτες εικόνες εκτυλίχθηκαν στο Κίεβο όταν η ουκρανική υπηρεσία κρατικής ασφαλείας, πέρασε χειροπέδες στον πρώην πρόεδρο της Γεωργίας Μιχαήλ Σαακασβίλι μετά από έφοδο που πραγματοποίησε στην κατοικία του.

"

Ο πρώην προέδρος της Γεωργίας Μιχαήλ Σαακασβίλι, που εδώ και ενάμιση χρόνο ήταν κυβερνήτης της ουκρανικής περιφέρειας της Οδησσού,είχε καταγγείλει την πανταχού παρούσα διαφθορά και τα εμπόδια στο έργο του. Χωρίς να μασάει τα λόγια του, είχε μάλιστα κατηγορήσει τον πρόεδρο Πέτρο Ποροσένκο ότι «υποστηρίζει εγκληματικές φατρίες» στην περιφέρεια και ότι «λεηλατεί» τους Ουκρανούς. Μαζί με τον Σαακασβίλι, αποχώρησε μια ολόκληρη ομάδα μεταρρυθμιστών που είχε πάει στην περιφέρεια της Οδησσού μετά τη φιλοευρωπαϊκή εξέγερση του Μαϊντάν στο Κίεβο.

Αλλάζουν τα δεδομένα στην Ουκρανία

Ποροσένκο

Σήμερα ο Σαακασβίλι κατηγορείται ότι βοήθησε εγκληματική οργάνωση. Άνδρες της υπηρεσίας έβγαλαν με τη βία τον Σαακασβίλι από το διαμέρισμά του. O Σαακασβίλι πριν από την έφοδο της SBU, απευθυνόμενος στους υποστηρικτές του από την ταράτσα του σπιτιού του κατηγόρησε τον ότι είναι προδότης και κλέφτης.

"

Όταν οι αστυνομικοί όμως τον έβαλαν μέσα στο μπλε φορτηγάκι, οι οπαδοί του το περικύκλωσαν και με αστραπιαίες κινήσεις τον απελευθέρωσαν, όπως θα δείτε και στο παρακάτω βίντεο που κάνει ήδη τον γύρο του κόσμου:

"Σας καλώ να ξεκινήσετε μια ειρηνική διαμαρτυρία για να απομακρύνετε τον (πρόεδρο Πέτρο) Ποροσένκο, δεν θα πρέπει να φοβάστε τίποτα", είπε ο Σαακασβίλι προς το συγκεντρωμένο πλήθος μιλώντας από τηλεβόα έπειτα από την απομάκρυνσή του από το όχημα παρά την αντίσταση που προέβαλαν οι αστυνομικοί που έφεραν στολές ειδικών επιχειρήσεων.

"

Αυτή είναι η τελευταία εξέλιξη στη διένεξη ανάμεσα στις ουκρανικές αρχές και τον Σαακασβίλι, ο οποίος διορίστηκε κυβερνήτης της Οδησσού χάρις στις μεταρρυθμίσεις που έκανε στην Γεωργία, αλλά πολύ σύντομα ήρθε σε ρήξη με τον πρώην σύμμαχό του πρόεδρο Πέτρο Ποροσένκο.