Έκλεψαν Bitgrail αξίας 200 εκατ. δολαρίων!

Έκλεψαν Bitgrail αξίας 200 εκατ. δολαρίων!
Ενημερώθηκε: 12/02/18 - 17:24

Κρυπτονόμισμα αξίας 200 εκατ. δολαρίων έκανε φτερά, με αποτέλεσμα οι επενδυτές να τραβάνε τα μαλλιά τους! Η ιταλική εταιρεία ανταλλαγής κρυπτονομισμάτων BitGrail ανακοίνωσε την κλοπή αξίας 200 εκατομμυρίων δολαρίων από τους σέρβερ της. Ωστόσο, επενδυτές και προγραμματιστές ηλεκτρονικών υπολογισμών άκουσαν με καχυποψία την συγκεκριμένη ανακοίνωση.

Σύμφωνα πάντα με την εταιρεία, 17 εκατομμύρια νομίσματα με την ονομασία Nano, κλάπηκαν μέσω συναλλαγών για τις οποίες δεν είχε δοθεί καμία εξουσιοδότηση. Με την αξία του κάθε κέρματος στα 11 δολάρια το ποσό της κλοπής έφτασε τα 200 εκατομμύρια δολάρια. Το συγκεκριμένο κρυπτονόμισμα είναι 24ο σε αξία στην αγορά κρυπτονομισμάτων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ: Η Ευρώπη ρίχνει «πόρτα» στο bitcoin

«Ζητούμε συγγνώμη από τους πελάτες μας και όλους όσοι έπαθαν οικονομική ζημιά από την παράνομη μεταφορά του nano στην πλατφόρμα μας», ανακοίνωσε η BitGrail. Μάλιστα ενημέρωσαν ότι έχει γίνει ήδη καταγγελία στις αρμόδιες αρχές προκειμένου να γίνει αστυνομική έρευνα.

Η καχυποψία με την οποία όμως αντιμετώπισαν την ανακοίνωση οι επενδυτές ίσως και να έχει βάση. Και αυτό προκύπτει από τις πρόσφατες κινήσεις της εταιρείας. Τον Ιανουάριο η BitGrail διέκοψε απότομα όλες τις αναλήψεις αλλά και τις καταθέσεις του συγκεκριμένου κρυπτονομίσματος, του nano.

Η εταιρεία, μάλιστα ενημέρωσε τους πελάτες της ότι θα επιβάλλει την υποχρεωτική ταυτοποίηση στοιχείων αλλά και πρωτόκολλα κατά του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος παρά το γεγονός ότι διαφήμιζε πως δεν συνεργάζεται με τράπεζες και κυβερνήσεις. Κάποιοι μάλιστα το πήγαν ένα βήμα παραπέρα κατηγορώντας την εταιρεία ότι «την κάνει με ελαφρά πηδηματάκια». Η τιμή του nano είχε πέσει τότε κατά 20%.