Η Ευρώπη ρίχνει «πόρτα» στο bitcoin

Η Ευρώπη ρίχνει «πόρτα» στο bitcoin
Ενημερώθηκε: 24/12/17 - 17:26

Το bitcoin αποτελεί για πολλούς το μέλλον των συναλλαγών. Την ίδια στιγμή πολλοί είναι αυτοί που υποστηρίζουν πως πρόκειται για «φούσκα». Η Ευρωζώνη προς το παρόν πάντως κόβει κάθε συζήτηση για να υπάρχουν στο μέλλον επίσημες συναλλαγές με bitcoin στην Ευρώπη

Τη θέση ότι δεν προβλέπεται επίσημη εισαγωγή ψηφιακών νομισμάτων στην αγορά της Ευρωζώνης, εξέφρασε το μέλος του ΔΣ της Bundesbank, Carl-Ludwig Thiele, προειδοποιώντας παράλληλα πως οι επενδύσεις σε κρυπτονομίσματα, όπως τα bitcoin,  ενέχουν τον κίνδυνο απωλειών.

ΚΛΕΙΔΩΝΕΙ Η ΔΙΑΤΑΞΗ ΓΙΑ ΤΙΣ 120 ΔΟΣΕΙΣ

«Ψηφιακά νομίσματα από κεντρικές τράπεζες ανάλογα με ρευστό, προς το παρόν δεν προβλέπονται», είπε χαρακτηριστικά ο Thiele, σε δηλώσεις του στην εβδομαδιαία Euro am Sonntag που δημοσιεύτηκε το Σάββατο.

Τα ψηφιακά νομίσματα επιτρέπουν στους χρήστες να πραγματοποιούν άμεσα διαδικτυακές μεταφορές εκτός συνόρων και φέτος έχουν αποδειχθεί πολύ δημοφιλή, σημειώνει το Reuters, λόγω του ράλι που έχουν σημειώσει. Το bitcoin έχει 20πλασιάσει την αξία του από τις αρχές του έτους, ωστόσο την Παρασκευή υποχώρησε κατά 30% κάτω από τα 12.000 δολάρια, λόγω selloff από τους επενδυτές μόλις άγγιξε επίπεδα λίγο κάτω από τα 20.000 δολάρια, με τους ειδικούς να προειδοποιούν ότι πρόκειται για «φούσκα».

«Παρατηρούμε μια ραγδαία αύξηση στην αξία του τους, γεγονός που αυξάνει το ρίσκο για ραγδαία πτώση», προειδοποιεί ο Thiele