Και εγχώριο αυτοκίνητο ανακοίνωσε ο Ερντογάν (ΒΙΝΤΕΟ)

Και εγχώριο αυτοκίνητο ανακοίνωσε ο Ερντογάν (ΒΙΝΤΕΟ)
Ενημερώθηκε: 02/11/17 - 19:55

Το πρώτο βήμα για το εγχώριο αυτοκίνητο έγινε σήμερα από τον ίδιο τον Τούρκο πρόεδρο, τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ο οποίος ανακοίνωσε τα ονόματα των εταιρειών που θα κατασκευάσουν το πρώτο τουρκικό αυτοκίνητο.

Πρόκειται για τις Anadolu Grubu, BMC, Kıraça Holding, Turkcell και Zorlu Holding, ενώ το πρώτο αυτοκίνητο της Τουρκίας αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2019 και το 2021 να ξεκινήσει η πώλησή του.

«Δεν θέλουμε να υπάρξει η παραμικρή καθυστέρηση στο έργο αυτό, το οποίο πιστεύω ότι κατέχει μια ιδιαίτερη θέση ανάμεσα στους στόχους της Τουρκίας για το 2023. Θέλω να αγοράσω το πρώτο αυτοκίνητο που θα βγει στην αγορά με την προϋπόθεση ότι θα το πληρώσω», είπε ο Τούρκος πρόεδρος για να προσθέσει ότι «θα χαιρόμασταν περισσότερο εάν θελήσουν να στραφούν απευθείας σε ένα υβριδικό ή ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Εμείς θα τους δώσουμε κάθε στήριξη όποια και αν είναι η απάντησή τους. Φτάνει μόνο να κάνουν πραγματικότητα αυτό το μεγάλο όνειρο του τουρκικού έθνους».

Ο Πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ από την πλευρά του είπε ότι το πρόγραμμα παραγωγής εγχώριου αυτοκινήτου είναι σημαντικό για να κάνει η Τουρκία το οικονομικό άλμα.

«Με αυτόν τον τρόπο θα καταφέρουμε σε σύντομο διάστημα να κατασκευάσουμε ένα αυτοκίνητο, το οποίο αποτελεί προϊόν του μυαλού και του ιδρώτα μας και να προτιμηθεί από την εσωτερική και την παγκόσμια αγορά. Θα κάνουμε οποιοδήποτε βήμα προς αυτήν την κατεύθυνση για να φτάσουμε στη σύγχρονη τεχνολογία, είμαστε αποφασισμένοι να το κάνουμε».

Μετά το πέρας των ομιλιών υπεγράφη το συμβόλαιο με τις πέντε εταιρείες της κοινοπραξίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ολοκληρώθηκε και επίσημα η Συμφωνία Ρωσίας - Τουρκίας για τους S-400