Κιμ Γιονγκ Ουν: Έφαγε όλα του τα λεφτα στις πυρηνικές δοκιμές!

Κιμ Γιονγκ Ουν: Έφαγε όλα του τα λεφτα στις πυρηνικές δοκιμές!
Ενημερώθηκε: 30/01/18 - 15:03

Κιμ Γιονγκ Ουν: Το ακριβό «χόμπι» του ηγέτη της Βόρειας Κορέας με τις πυρηνικές δοκιμές, κινδυνεύουν να τον αφήσουν «άφραγκο» αφού ήδη ένα σημαντικό κονδύλι που είχε αφήσει ο Κιμ Γιονγκ Ιλ, στον γιο του, έχει αρχίσει να «στερεύει».

Σύμφωνα με τις ανώνυμες δηλώσεις δύο Κινέζων που διατηρούν σχέσεις με ανώτατους αξιωματούχους στη Βόρεια Κορέα, η απόφαση του Κιμ Γιονγκ Ουν να λάβει μέρος η χώρα του στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες, που θα διεξαχθούν τον Φεβρουάριο στη γειτονική Νότιο Κορέα, είναι μια προσπάθεια να δώσει ώθηση στην καταρρέουσα οικονομία της Βόρειας Κορέας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ: Ο Τραμπ ειρωνεύεται τον Κιμ - Έτοιμη για νέα πυρηνική δοκιμή η Βόρεια Κορέα

«Εξαιτίας της μεγάλης σπατάλης του Κιμ Γιονγκ Ουν το κονδύλι από τον πατέρα του, Κιμ Γιονγκ Ιλ, τελειώνει», δήλωσαν οι δύο Κινέζοι και υποστήριξαν πως οι εκτοξεύσεις διηπειρωτικών βαλλιστικών πυραύλων και οι πυρηνικές δοκιμές καθώς και τα «εξωφρενικά ματαιόδοξα πρότζεκτς» του ισχυρού άνδρα της απομονωμένης χώρας έχουν δημιουργήσει ανησυχία στην ελίτ της χώρας. Μάλιστα, ο ένας από τους δύο Κινέζους τόνισε πως γνωρίζει καλά ότι αξιωματούχοι από το «Γραφείο 39», ένα μυστικό κυβερνητικό όργανο στη Βόρεια Κορέα που είναι επιφορτισμένο να διοχετεύει ξένο συνάλλαγμα μέσω παράνομων δραστηριοτήτων στην ελίτ της χώρας, έχουν εκφράσει την ανησυχία τους για τις σπατάλες του Κιμ Γιονγκ Ουν.

«Τους άκουσα να ανησυχούν για ανεπαρκή κεφάλαια στο Γραφείο 39 αρκετές φορές», δήλωσε η ανώνυμη πηγή. Αν και το ποσόν που κληροδότησε στον Κιμ Γιονγκ Ουν ο πατέρας του δεν έχει αποκαλυφθεί, ο νεαρός δικτάτορας έχει μέχρι σήμερα πραγματοποιήσει τέσσερις από τις έξι συνολικά πυρηνικές δοκιμές της Βόρειας Κορέας και έχει εκτοξεύσει περισσότερους πυραύλους από τους προκατόχους του ενώ για πρώτη φορά εκείνος έχει προχωρήσει στην εκτόξευση διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου. 

Πάντως, κυβερνητικοί αναλυτές από τη Νότιο Κορέα εκτιμούν ότι οι πυρηνικές δαπάνες της Βόρειας Κορέας ανέρχονται από 1.1 έως 3.2 δισ.δολάρια.