Νέες προκλήσεις από την Τουρκία (ΦΩΤΟ)

Νέες προκλήσεις από την Τουρκία (ΦΩΤΟ + ΒΙΝΤΕΟ)
Ενημερώθηκε: 08/01/18 - 16:30

Προκλήσεις δίχως τέλος υποβαθμίζουν τις σχέσεις Ελλάδας - Τουρκίας, με ένα ακόμα... χτύπημα από τη γειτονική χώρα και συγκεκριμένα από τον πρώην αρχηγό του Πολεμικού Ναυτικού της Τουρκίας.

Από το 2013, όταν και αναγκάστηκε σε παραίτηση ο πρώην αρχηγός του πολεμικού ναυτικού της Τουρκίας, Νουσρέτ Γκιουνέρ, λόγω της υπόθεσης «Βαριοπούλα» και «Εργκενεκόν», έχει επιδοθεί σε έναν αγώνα εναντίον της τουρκικής κυβέρνησης, επικρίνοντας τις αποφάσεις της και την πολιτική της σε πολλά θέματα.

Κ. Μητσοτάκης: «Το 2018 θα είναι χρονιά πολιτικών εξελίξεων» (ΒΙΝΤΕΟ)

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά: «H συνωμοσία που εξυφάνθηκε εναντίον της Τουρκίας/Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων, έκανε τον τουρκικό στόλο, που ενδυναμώθηκε αρκετά ειδικά τη δεκαετία του 2000, να γίνει δέκτης κάποιων πιθανών σεναρίων. Ελπίζω η Ελλάδα, με τις πλάτες της Ε.Ε. και των ΗΠΑ, να μην προβεί στην τρέλα και να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα στο Αιγαίο πέραν των 6 μιλίων».

Και προσθέτει: «Αν προβεί σε μία τέτοια τρέλα η Ελλάδα, θα είναι η πιο επικίνδυνη απειλή που θα έχουμε αντιμετωπίσει από το 1923 κι έπειτα. Δεν θα μοιάζει ούτε με το Ιράκ, ούτε με τη Συρία. Η κυβέρνηση ΑΚΡ πρέπει να αναθεωρήσει το έγγραφο που δεν θεωρεί casus belli την επέκταση από την Ελλάδα πέραν των 6 μιλίων των χωρικών της υδάτων και οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις να βρίσκονται σε ετοιμότητα».

«Ακόμη και η Τουρκία να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα στα 12 μίλια, επειδή η Ελλάδα διαθέτει τόσα πολλά νησιά στο Αιγαίο, θα γίνει μία ελληνική λίμνη, που δεν θα μπορεί να περνάει καν ο τουρκικός στόλος από το Αιγαίο», ισχυρίζεται ο πρώην αρχηγός του πολεμικού ναυτικού της Τουρκίας.

Επιμένει ο Στ. Κοντονής για τους Τούρκους αξιωματικούς - Νέα «πυρά» κατά δικαστών

Δείτε και τα σχετικά τιτιβίσματά του όπου προειδοποιεί ότι η Ελλάδα ετοιμάζεται, με την υποστήριξη των ΗΠΑ και της ΕΕ. να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα στα 12 μίλια:

Πρώην αρχηγός ΠΝ Τουρκίας: «Η Ελλάδα να μην προβεί στην... τρέλα να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα στο Αιγαίο»

Πρώην αρχηγός ΠΝ Τουρκίας: «Η Ελλάδα να μην προβεί στην... τρέλα να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα στο Αιγαίο»

Πρώην αρχηγός ΠΝ Τουρκίας: «Η Ελλάδα να μην προβεί στην... τρέλα να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα στο Αιγαίο»