Κ. Μητσοτάκης: «Το 2018 θα είναι χρονιά πολιτικών εξελίξεων» (ΒΙΝΤΕΟ)

 
Κ. Μητσοτάκης: «Το 2018 θα είναι χρονιά πολιτικών εξελίξεων»

Ενημερώθηκε: 05/01/18 - 13:21

Αποκαλυπτικός ήταν στην πρόσφατη συνέντευξή του ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος μίλησε- μεταξύ άλλων- για τα μνημόνια, για την Τουρκία, για τα Σκόπια αλλά και για την ελληνική κυβέρνηση.

«Το 2018 θα είναι χρονιά πολιτικών εξελίξεων», εκτιμά ο κος Μητσοτάκης στη συνέντευξη που παραχώρησε στον Μανώλη Καψή και το capital. gr, δηλώνοντας ικανοποιημένος για την υψηλή συσπείρωση των ψηφοφόρων του κόμματός του και πολύ αισιόδοξος από το γεγονός ότι άνθρωποι που δεν ψήφιζαν Νέα Δημοκρατία στο παρελθόν, τώρα ακούν με προσοχή τις προτάσεις της.

Κ. Μητσοτάκης για Σκόπια: «Η εθνική γραμμή της χώρας καθορίστηκε από την Κυβέρνηση Καραμανλή στο Βουκουρέστι»

συνέντευξη

Και ξεκαθαρίζει στη : «Θα ήμουν ανήσυχος αν τα ποσοστά συσπείρωσης της ΝΔ ήταν στο 60% και όχι στο 90% που είναι τώρα», καθώς δεν θεωρεί ότι τα ποσοστά της ΝΔ έχουν πιάσει... ταβάνι, όπως ισχυρίζονται ορισμένοι, ενώ δε δείχνει να ανησυχεί για την σχετική αντοχή που δείχνει ο ΣΥΡΙΖΑ στις δημοσκοπήσεις.

Σχολιάζοντας την καθαρή έξοδο από τα μνημόνια που επιδιώκει ο Αλ. Τσίπρας, ο κ. Μητσοτάκης λέει ότι ούτε ο πρωθυπουργός δεν χρησιμοποιεί πλέον αυτήν την ορολογία... αφού οι δεσμεύσεις που έχει αναλάβει φθάνουν μέχρι και το 2060 και προσθέτει: «Η χώρα θα ξαναγίνει κανονική, όταν αποκτήσει μια κανονική και φερέγγυα κυβέρνηση. Πραγματική ανάκαμψη στην οικονομία και πραγματική έξοδο από την κρίση θα δούμε μόνο αν υπάρξει μια μεγάλη πολιτική αλλαγή».

Βολές ΝΔ κατά κυβέρνησης για το αίτημα άρσης ασύλου

κος Τσίπρας

Αναφερόμενος και στις υποσχέσεις - δηλώσεις του για μείωση των φόρων, απαντά πως «Δεν θα απολύσουμε δημόσιους υπαλλήλους, απαντά. Θα πρέπει να αισθάνονται απόλυτα ασφαλείς. Ο ούτε ξέρει, ούτε θέλει, ούτε μπορεί να υλοποιήσει τις πραγματικές αλλαγές που χρειάζεται η χώρα»

κ. Μητσοτάκη

Για την κρίση με την γειτονική Τουρκία με αφορμή την υπόθεση των 8 αξιωματικών, ο ς αποδίδει την άκρως επιθετική στάση Ερντογάν στην υπόσχεση που του έδωσε ο Πρωθυπουργός ότι μέσα σε 15 ημέρες «θα τους έχει επιστρέψει», μια δήλωση που ουδέποτε διαψεύστηκε -όπως σημειώνει- από την ελληνική κυβέρνηση, αλλά και στα «απόνερα» της αποτυχημένης επίσκεψης του κ. Ερντογάν στην Αθήνα.

αναλυτικά τη συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη εδώ

Διαβάστε .

Ή δείτε το σχετικό βίντεο: