Ομογενής ξυλοκόπησε μέχρι θανάτου τον πρώην «αρχίνονο» της Βοστώνης

Φρέντι Γκίας
Ενημερώθηκε: 01/11/18 - 19:21

Στο «στόχαστρο» των αμερικανικών αρχών φέρεται να είναι ο 51χρονος ομογενής Φώτιος Φρέντι Γκίας, για τη δολοφονία του 89χρονου πρώην «αρχινονού της μαφίας της Βοστώνης» Γουάιτι Μπάλτζερ.

Ο ελληνοαμερικάνος ήταν έγκλειστος στη φυλακή υψίστης ασφαλείας της Δυτικής Βιρτζίνια, όπου εξέτιε ισόβια κάθειρξη για τις δολοφονίες 11 ανθρώπων. Στις εν λόγω φυλακές μεταφέρθηκε πρόσφατα ο Μπάλτζερ, που είχε τη φήμη «ποντικού» (σ.σ.: πληροφοριοδότη) του FBI. Σύμφωνα με αμερικανικά ΜΜΕ ο Γκίας μισούσε θανάσιμα τους «ποντικούς».

Γκίας

Αν και δεν έχει γίνει ακόμα γνωστή η αιτία του θανάτου του πρώην «αρχινονού» οι New York Times επικαλέστηκαν πηγή που ανέφερε ότι ο Μπάλτζερ ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου. Σύμφωνα με τον συνήγορο του Μπάλτζερ, Χανκ Μπρέναν, ο αποθανών είχε έναν τραυματισμό στον γοφό του και μεταφερόταν με αμαξίδιο όταν δέχθηκε την επίθεση.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως. ότι τόσο ο ομογενής όσο και ο αδελφός του έχουν καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη για σειρά βίαιων εγκλημάτων. Ανάμεσα στα θύματα τους. ο διαβόητος Γενοβέζος «νονός» Αδόλφος "Μεγάλος Αλ" Μπρούνο, που βρέθηκε δολοφονημένος σε πάρκινγκ στο Σπρίνγκφιλντ της Μασσαχουσέτης το 2003.

Γκίας