Σάλος μετά τις δηλώσεις του Μαρκ Ζάκερμπεργκ για τους αρνητές του Ολοκαυτώματος

 
Σάλος μετά τις δηλώσεις του Μαρκ Ζάκερμπεργκ για τους αρνητές του Ολοκαυτώματος

Ενημερώθηκε: 19/07/18 - 10:20

Κύμα αντιδράσεων έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις του ιδρυτή του Facebook, Μαρκ Ζάκερμπεργκ, σχετικά με το Ολοκαύτωμα αλλά και τον τρόπο με τον οποίο το μέσο κοινωνικής δικτύωσης διαχειρίζεται προσβλητικό περιεχόμενο όπως εκείνο των αρνητών του Ολοκαυτώματος.

Συγκεκριμένα, ο μεγιστάνας τόνισε πως η εταιρία του δεν θα διαγράψει λογαριασμούς που διασπείρουν θεωρίες περί μη ύπαρξης του Ολοκαυτώματος.

Το Facebook έχει ξεκαθαρίσει πως δεν θα διαγράψει λογαριασμούς που κάνουν συνομωσιολογικές αναρτήσεις, όμως, θα μειώσει τον αριθμό των ατόμων που θα βλέπουν τις εν λόγω αναρτήσεις.

«Στο κάτω κάτω, δεν θεωρώ πως η πλατφόρμα μας πρέπει να κατεβάσει (τέτοιες σελίδες), γιατί θεωρώ πως υπάρχουν πράγματα για τα οποία ο κόσμος κάνει λάθος», είπε ο Ζάκερμπεργκ σε συνέντευξή του, συμπληρώνοντας πως «δεν θεωρώ ότι κάνουν λάθος σκοπίμως, όμως».

Μάλιστα, συνέκρινε όσους διαδίδουν θεωρίες συνωμοσίας με άτομα που απλά μπέρδεψαν τα λεγόμενά τους. «Είναι δύσκολο να καταλάβει κάνεις την πρόθεση».

«Η άρνηση του Ολοκαυτώματος είναι μία σκόπιμη και μακροχρόνια τακτική εξαπάτησης από αντισημίτες, η οποία είναι αδιαμφισβήτητα βλαπτική και απειλητική για τους Εβραίους», είπε ο Τζόναθαν Γκίνμπλατ, διευθύνων σύμβουλος της Anti-Defamation League και πρόσθεσε ότι «το Facebook έχει ηθική και δεοντολογική υποχρέωση να μην επιτρέψει τη διάδοσή της».

Θέλοντας να κατευνάσει τα πνεύματα ο Ζάκερμπεργκ υποστήριξε σε δεύτερο χρόνο: «Προσωπικά βρίσκω την άρνηση του Ολοκαυτώματος βαθιά προσβλητική και δεν προτίθεμαι να υπερασπιστώ τον σκοπό των ανθρώπων που το αρνούνται».

Πηγή: CNN, Guardian