Συρία: Έκτακτη συνάντηση Άσαντ με Ρώσους βουλευτές

Συρία: Έκτακτη συνάντηση Άσαντ με Ρώσους βουλευτές
Ενημερώθηκε: 15/04/18 - 15:08

Με μια ομάδα Ρώσων βουλευτών, συνατήθηκε το πρωί της Κυριακής 15/4 ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ και δήλωσε ότι οι πυραυλικές επιθέσεις της Δύσης κατά της χώρας του, ήταν μια εχθρική πράξη, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

Οι Ρώσοι βουλευτές συναντήθηκαν με τον Άσαντ, μετά τα πυραυλικά πλήγματα που δέχθηκε η Συρία από τις ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ, της Γαλλίας και της Βρετανίας, σε αντίποινα για φερόμενη επίθεση με χημικό αέριο, πριν από μία εβδομάδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ: Επίθεση στη Συρία: Οι ΗΠΑ έτοιμες να «ξανατραβήξουν πιστόλι»

Τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων επικαλούμενα τους βουλευτές, μεταδίδουν ότι ο πρόεδρος Άσαντ είχε «καλή διάθεση» ενώ σχολίασε θετικά τις επιδόσεις των αντιαεροπορικών συστημάτων της σοβιετικής περιόδου, που χρησιμοποιήθηκαν από την Συρία προκειμένου ν’ αναχαιτιστούν τα πυραυλικά πλήγματα της Δύσης.

Η περαιτέρω διάθεση ρωσικών αντιαεροπορικών συστημάτων δεν συζητήθηκε, σύμφωνα με τις αναφορές των ρωσικών ειδησεογραφικών πρακτορείων, ενώ ο Άσαντ αποδέχτηκε πρόσκληση να επισκεφτεί την σιβηρική περιοχή της Χαντιμανσίας στην Ρωσία.