Θρίλερ στη Ρώμη με την ανακάλυψη οστών που συνδέονται με εξαφάνιση το 1983

Στην επιφάνεια έρχεται ξανά η υπόθεση της εξαφάνισης της 15χρονης Εμανουέλας Ορλάντι το 1983
Ενημερώθηκε: 31/10/18 - 16:58

Στην επιφάνεια έρχεται ξανά η υπόθεση της εξαφάνισης της 15χρονης Εμανουέλας Ορλάντι το 1983, ένα από τα πιο σκοτεινά μυστήρια 

Ανθρώπινα λείψανα ανακαλύφθηκαν κατά τη διάρκεια εργασιών ανακαίνισης σε μια ιδιοκτησία της Ρώμης που ανήκει στο Βατικανό, ανέφερε η Αγία Έδρα την Τρίτη, σε μια πιθανή εξέλιξη για την αστυνομία που ερευνά εδώ και 35 χρόνια ένα από τα σκοτεινότερα μυστήρια της Ιταλίας.

«Κατά τη διάρκεια εργασιών αποκατάστασης σε χώρο που προσαρτάται στην Αποστολική Πίστη της Ιταλίας... βρέθηκαν θραύσματα ανθρώπινων οστών» ανέφερε σε δήλωσή του το Βατικανό, σε σχέση με το διπλωματικό γραφείο της Αγίας Έδρας στη Ρώμη.

Η δήλωση του Βατικανού δεν ανέφερε την Εμανουέλα, αλλά τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης έσπευσαν να συνδέσουν τα οστά με την άλυτη υπόθεση εξαφάνισης της 15χρονης.

Η πρεσβεία της Ρώμης βρίσκεται στην πολυτελή κατοικημένη περιοχή Παριόλι, κοντά στο διάσημο μουσείο της Villa Borghese.

Η Εμανουέλα είχε εξαφανιστεί όταν έφυγε από το διαμέρισμά της στην πόλη του Βατικανό για να πάει σε ένα μάθημα μουσικής στη Ρώμη. Ο πατέρας της ήταν μέλος της αστυνομικής δύναμης της Αγίας Έδρας.

"

Η αστυνομία τώρα, θα εξετάσει κατά πόσο το DNA των οστών ταιριάζει με αυτό της Εμανουέλα Ορλάντι ή της Μιρέλα Γκρεγκόρι, και οι δύο ηλικία 15 ετών όταν εξαφανίστηκαν στη Ρώμη μέσα σε διάστημα 40 ημερών το 1983.

Λίγο μετά την εξαφάνισή της – τελευταία φορά εθεάθη σε δρόμο της Ρώμης – η αστυνομία έλαβε ανώνυμες κλήσεις, που ανέφεραν πως η Εμανουέλα θα απελευθερωνόταν εάν αφηνόταν ελεύθερος ο Μεχμέτ Αλί Αγκτσά, ένας Τούρκος αγωνιστής που προσπάθησε να σκοτώσει τον Πάπα Ιωάννη Παύλο ΙΙ το 1981. Ο Άγκτσα βγήκε τελικά από την φυλακή το 2010.

Η τελευταία αναφορά στο όνομά της έγινε το 2012, όταν η αστυνομία ανακάλυψε το πτώμα ενός φημισμένου μαχητή από την κρύπτη μιας Ρωμαϊκής εκκλησίας με την ελπίδα πως θα έβρισκε και τα λείψανα της Εμανουέλα. Ωστόσο, η έρευνα δεν απέφερε κανένα αποτέλεσμα.