Τουρκία: Μαλώνουν... για τα ελληνικά νησιά - Απίστευτη ατάκα Γιλντιρίμ σε Κιλιτσντάρογλου! (ΒΙΝΤΕΟ)

Τουρκία: Μαλώνουν... για τα ελληνικά νησιά - Απίστευτη ατάκα Γιλντιρίμ σε Κιλιτσντάρογλου! (ΒΙΝΤΕΟ)
Ενημερώθηκε: 14/01/18 - 14:53

Τουρκία: Μαλώνουν... για τα ελληνικά νησιά και συγκεκριμένα, για νησιά του Αιγαίου πελάγους, ο Τούρκος Πρωθυπουργός, Μπιναλί Γιλντιρίμ, και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.

Κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε κομματική συγκέντρωση στη Νίγδη της Τουρκίας, ο Τούρκος Πρωθυπουργός απαντά στις «βολές» του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, όσο αφορά στα 18 νησιά του Αιγαίου πελάγους.

«Πυρά» από Τουρκοκύπριους προς Μ. Τσαβούσογλου: «Δεν είσαι ο ΥΠΕΞ μας»!

Σύμφωνα με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, παραχωρήθηκαν στην Ελλάδα από την τωρινή κυβέρνηση της γειτονικής χώρας! Έτσι, ο Γιλντιρίμ έσπευσε να αρνηθεί τους ισχυρισμούς του πολιτικού αντιπάλου του.

Μάλιστα, άφησε υπονοούμενα ότι οι προηγούμενες κυβερνήσεις των κεμαλιστών ευθύνονται για το στάτους των νησιών του Αιγαίου, προτρέποντάς τον «να πάει να ρωτήσει αυτούς που παρέδωσαν τα νησιά στην Ελλάδα».

Όσο αφορά στο τι του είχε πει ο Μπιναλί Γιλντιρίμ: «Τα νησιά ανήκουν σε εμάς ή στην Ελλάδα; Πότε παραδόθηκαν αυτά τα νησιά εκεί;». Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του σε συνέδριο του κόμματός του στην Κωνσταντινούπολη είχε προκαλέσει και πάλι την κυβέρνηση να του απαντήσει για τα νησιά, που τελούν.... υπό κατοχή της Ελλάδας, με αφορμή την επίσκεψη του Έλληνα Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα στην Ψέριμο.

Τσαβούσογλου: «Κανένα νησί δεν παραχωρήσαμε στην Ελλάδα»

«Έχω κάνει του κόσμου τις ερωτήσεις για τα νησιά του Αιγαίου. Κάθε φορά ρωτάω! Αυτά τα νησιά σε εμάς ανήκουν ή στην Ελλάδα, σύντροφοι; Απαντάει σε κάθε ερώτηση που βγαίνει από το στόμα μου, αλλά όταν ερχόμαστε σε αυτή την ερώτηση κάνει τον κουφό ο ευλογημένος (Ερντογάν). Κιχ δεν βγάζει! Κιχ δεν βγάζει! Τίνος είναι αυτά τα νησιά, σύντροφοι;».

Και συμπλήρωσε: «4 μίλια από την Αλικαρνασσό είναι η Ψέριμος. Μόλις 4 μίλια. Ανήκει σε εμάς; Πήγε και την επισκέφτηκε ο Τσίπρας, τον υποδέχθηκε ο ελληνικός στρατός, υπάρχει κι ελληνική  σημαία και ο υπουργός των Εξωτερικών μας έκανε δήλωση ότι ''επί διακυβέρνησής μας δεν παραχωρήθηκε κανένα έδαφος''. Εγώ ξέρω πολύ καλά τι παραχώρησες και τi δεν παραχώρησες επί διακυβέρνησής σου».