Τρόμος στη Γαλλία: Πέθανε και ο αντισυνταγματάρχης-ήρωας που είχε παραδοθεί στον τρομοκράτη

Υπέκυψε στα τραύματά του ο αντισυνταγματάρχης της Χωροφυλακής που είχε παραδοθεί στοντρομοκράτη με αντάλλαγμα ομήρους (ΦΩΤΟ)
Ενημερώθηκε: 24/03/18 - 09:42

Μετά τους δύο νεκρούς στην  επίθεση με ομηρία στη Γαλλία που προκάλεσε παγκόσμιο σοκ, ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας, Ζεράρ Κολόμπ, ενημέρωσε μέσω Twitter πως ο ο αντισυνταγματάρχης της γαλλικής Χωροφυλακής που είχε παραδοθεί στον ένοπλο τρομοκράτη για να απελευθερώσει ως αντάλλαγμα  ομήρους, υπέκυψε στα τραύματά του. 

Ο αντισυνταγματάρχης Αρνό Μπελτράμ μας άφησε. Πέθανε για την πατρίδα. Η Γαλλία δεν θα ξεχάσει ποτέ τον ηρωισμό του», έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Ζεράρ Κολόμπ, ο οποίος χθες (23/03) είχε ανακοινώσει και τον θάνατο του δράστη, ενός Μαροκινού γεννημένου το 1992 και γνωστού στις Αρχές, που παρακολουθούνταν εδώ και καιρό, καθώς είχε αναπτύξει επιβεβαιωμένα ύποπτη δράση και κυκλοφορούσε με όπλα.

"

Να σημειωθεί ότι με ανακοίνωση που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την τρομοκρατική επίθεση στο Τρεμπ. 

Διαβάστε επίσης: Τρόμος στη Γαλλία: Κατάσταση ομηρίας με πυροβολισμούς (ΦΩΤΟ+BINTEO)

"

Αυτός ήταν ο Αρνό Μπελτράμ

 

Είχε γεννηθεί στην μικρή πόλη Ετάν, ήταν παντρεμένος και δεν είχε παιδιά. Εντάχθηκε στην αστυνομία το 2001. Αρχικά σε μια ομάδα θωρακισμένων οχημάτων (2002-2006) και στη συνέχεια εντάχθηκε στο πρώτο Σύνταγμα της Δημοκρατικής Φρουράς Προστασίας του Πρόεδρου της Δημοκρατίας μέχρι το 2010.

Από το 2010-2014 διετέλεσε επικεφαλής της Avranches Manche και αξιωματικός στο Παρίσι από το 2014 έως το 2017. Έφτασε στο βαθμό του Αντισυνταγματάρχη το 2016 και την 1η Αυγούστου 2017 έγινε αναπληρωτής διοικητής στην ομάδα της χωροφυλακής της Aude.

Ο Αρνό Μπελτράμ ειχε τιμηθεί με το μετάλλιο του Εθνικού Τάγματος της Αξίας. Τον Δεκέμβριο του 2017, συμμετείχε σε μια άσκηση που προσομοίωνε μαζική δολοφονία σε ένα σούπερ μάρκετ στην περιοχή, σύμφωνα με την περιφερειακή εφημερίδα La Dépêche du Midi.

Και έμελλε να το ζήσει ακριβώς έτσι... 

"