Αιθιοπία:Ανείπωτη τραγωδία με 113 νεκρούς από κατολίσθηση σε χωματερή (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Τουλάχιστον 113 είναι οι νεκροί από την κατολίσθηση που σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου στη μεγαλύτερη χωματερή της Αιθιοπίας
Ενημερώθηκε: 15/03/17 - 20:15

Τουλάχιστον 113 είναι οι νεκροί από την κατολίσθηση που σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου στη μεγαλύτερη χωματερή της Αιθιοπίας, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό που έδωσαν στη δημοσιότητα οι αρχές σήμερα.  

"Ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται πλέον στους 113", είπε η Νταγκμαβίτ Μόγκες, η εκπρόσωπος του δήμου της Αντίς Αμπέμπα.   Ο υπουργός Επικοινωνιών Νεγκέρι Λέντσο είπε ότι τα περισσότερα από τα θύματα είναι γυναίκες. Οι έρευνες για τον εντοπισμό και άλλων θυμάτων ή επιζώντων συνεχίζονται.    

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες και με διασωθέντες, ένα τμήμα από το μεγαλύτερο "βουνό" των απορριμάτων αποκολλήθηκε ξαφνικά το βράδυ του Σαββάτου και παρέσυρε τις αυτοσχέδιες παράγκες των ρακοσυλλεκτών της χωματερής του Κόσε. Στην αργκό της τοπικής γλώσσας "Κόσε" σημαίνει "Βρωμιά".

 

Τα θύματα είναι, στη μεγάλη τους πλειονότητα, άνθρωποι που ζούσαν στη χωματερή και έψαχναν καθημερινά στους σωρούς των σκουπιδιών για να βρουν κάποια αντικείμενα αξίας για να τα πουλήσουν. Το κοινοβούλιο κήρυξε τριήμερο εθνικό πένθος στη χώρα.

Η κυβέρνηση υποσχέθηκε ότι θα βοηθήσει οικονομικά τους συγγενείς των θυμάτων για να καλύψουν τα έξοδα της κηδείας τους.   Το Κόσε είναι εδώ και σχεδόν 40 χρόνια η κυριότερη χωματερή της Αντίς Αμπέμπα, μιας πόλης 4 εκατομμυρίων κατοίκων που αναπτύσσεται ραγδαία.

Σχετικά Θέματα:

Αιθιοπία: 24 νεκροί από κατολίσθηση σε χωματερή (ΦΩΤΟ)