Α.Μέρκελ: «Λύδια λίθος» για τη συνοχή της ΕΕ ο τρόπος εφαρμογής της νέας πολιτικής ασύλου

 
Α.Μέρκελ: «Λύδια λίθος» για τη συνοχή της ΕΕ ο τρόπος εφαρμογής της νέας πολιτικής ασύλου

Ενημερώθηκε: 30/09/20 - 15:16

«Λυδία λίθο» για τη συνοχή της Ευρώπης θα αποτελέσει ο τρόπος εφαρμογής της μεταρρύθμισης της πολιτικής ασύλου, δήλωσε η Καγκελάριος 'Αγγελα Μέρκελ αναφερόμενη στις προτάσεις που κατέθεσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ενώ τόνισε ότι ορθώς η Γερμανία ανέλαβε δράση προκειμένου να αντιμετωπιστεί η έκτακτη κατάσταση στην Λέσβο, αλλά «αυτό δεν αποτελεί βιώσιμη λύση του προβλήματος».

Πρέπει επειγόντως να προωθηθεί η προταθείσα μεταρρύθμιση της ευρωπαϊκής πολιτικής ασύλου, τόνισε η κυρία Μέρκελ μιλώντας νωρίτερα σήμερα από το βήμα του Ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου στο πλαίσιο της συζήτησης για τον προϋπολογισμό και επισήμανε ότι πρόκειται για σύνθετο πρόβλημα το οποίο θα απασχολήσει την Ευρώπη «για τις επόμενες δεκαετίες». Η Καγκελάριος εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τις προτάσεις που εκπόνησε, για να δηλώσει: «Το ερώτημα πώς θα εφαρμόσουμε αυτή την μεταρρύθμιση αποτελεί λυδία λίθο και για τη συνοχή της Ευρώπης». Αν δεν βρούμε μόνιμα μια κοινή βάση στο ζήτημα της μετανάστευσης μεταξύ των κρατών-μελών της ΕΕ, προειδοποίησε, «θα είναι ένα βαρύ φορτίο για την ικανότητα δράσης της Ευρώπης».

Η 'Αγγελα Μέρκελ αναφέρθηκε ακόμη σε «τρομερές εικόνες» από την Λέσβο. «Ήταν σωστό ότι η Γερμανία ανέλαβε εδώ δράση και βοήθησε σε ανθρωπιστικό επίπεδο. Γνωρίζουμε όμως ότι αυτό δεν αποτελεί βιώσιμη λύση του προβλήματος», πρόσθεσε και κατέληξε λέγοντας ότι είναι σημαντικό να δημιουργηθεί ένας σε μεγάλο βαθμό υπό ευρωπαϊκή διεύθυνση καταυλισμός για πρόσφυγες, ως «πιλοτικό» σχέδιο.

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ