Αποφασιστικό χτύπημα στον ISIS

 
Αποφασιστικό χτύπημα στον ISIS

Ενημερώθηκε: 02/04/17 - 16:57

Δυναμικό χτύπημα στον ISIS πέτυχαν οι συμμαχικές δυνάμεις, καθώς σκοτώθηκε σε αεροπορική επιδρομή, αρχηγός οργάνωσης της Αιγύπτου που ήταν παρακλάδι του τρομοκρατικού στρατού.

Ο Χαμαντίν ήταν ένας από τους ιδρυτές της οργάνωσης, η οποία στο παρελθόν ονομαζόταν Ανσάρ Μπέιτ αλ-Μακτντίς, είναι παρακλάδι του ΙΚ και σήμερα αποκαλείται Επαρχία του Σινά, και σκοτώθηκε τον περασμένο μήνα σε αεροπορική επιδρομή, όπως ανακοίνωσε ο αιγυπτιακός στρατός.

"Μετά το αποτέλεσμα της αεροπορικής επιδρομής της 18ης Μαρτίου...και ύστερα από έρευνα του μηχανισμού ασφαλείας, αποκαλύφθηκε ότι ο Σάλεμ Σάλμι αλ-Χαμαντίν, κατά κόσμον Αμπού Ανάς αλ-Ανσάρι σκοτώθηκε", αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο στρατιωτικός εκπρόσωπος.

Ο Χαμαντίν ήταν ένας από τους ιδρυτές της οργάνωσης, η οποία στο παρελθόν ονομαζόταν Ανσάρ Μπέιτ αλ-Μακτντίς, είναι παρακλάδι του ΙΚ και σήμερα αποκαλείται Επαρχία του Σινά. Ήταν υπεύθυνος για τον εξοπλισμό και την εκπαίδευση ενόπλων. Τραυματίστηκε θανάσιμα σε αεροπορική επιδρομή, αναφέρει η ανακοίνωση.

Η οργάνωση δήλωσε πίστη στο ΙΚ το 2014 και υιοθέτησε το όνομα Επαρχία του Σινά. Κατηγορείται για τις δολοφονίες εκατοντάδων Αιγύπτιων στρατιωτών και αστυνομικών από τότε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σοκ στη Κολομβία: 254 νεκροί και 200 αγνοούμενοι από κατολισθήσεις(ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

ΗΠΑ: Η αστυνομία συνέλαβε έναν 14χρονο για τον ομαδικό βιασμό 15χρονης που μεταδόθηκε ζωντανά στο Facebook

Σουηδία: Τρεις νεκροί από την ανατροπή λεωφορείου που μετέφερε μαθητές σχολείου