Αυτοί είναι πρωταγωνιστές των Ολλανδικών εκλογών

Αυτοί είναι πρωταγωνιστές των Ολλανδικών εκλογών
Ενημερώθηκε: 15/03/17 - 16:58

Οι 12,9 εκατομμύρια εγγεγραμμένοι ψηφοφόροι άρχισαν να προσέρχονται στις κάλπες από τις 07:30 (τοπική ώρα, 08:30 ώρα Ελλάδας) καθώς πήγαιναν στη δουλειά τους ή στο σχολείο, αφού τα εκλογικά τμήματα είναι εγκατεστημένα μέσα στους σιδηροδρομικούς σταθμούς, καταστήματα, σε μερικές περιπτώσεις ακόμη και σε σπίτια ιδιωτών.

Τα εκλογικά τμήματα θα κλείσουν στις 21:00 (22:00 ώρα Ελλάδας) και οι πρώτες εκτιμήσεις των αποτελεσμάτων αναμένονται λίγο αργότερα, ενώ αριθμός ρεκόρ ψηφοφόρων δηλώνουν πως δεν γνωρίζουν ακόμη ποιόν υποψήφιο θα ψηφίσουν όταν βρεθούν πίσω από το παραβάν.

Στις τελευταίες εκλογές, η συμμετοχή ανήλθε στο 74,3%. Η συμμετοχή των ψηφοφόρων στις ολλανδικές εκλογές σήμερα είναι πολύ υψηλότερη απ' ό,τι ήταν πριν από πέντε χρόνια, σύμφωνα με την εταιρία δημοσκοπήσεων Ipsos, που διενεργεί επίσης και το exit poll.

Στις 14:45 ώρα Ελλάδας και ενώ οι κάλπες είναι ήδη ανοικτές για περισσότερο από έξι ώρες, η συμμετοχή εκτιμάτο στο 33%, συγκριτικά με 27% στις προηγούμενες εκλογές του 2012, όταν το τελικό ποσοστό συμμετοχής διαμορφώθηκε στο 74,6%.

Με τα εκλογικά κέντρα να είναι ανοικτά έως τις 22:00 ώρα Ελλάδας, οι φετινές εκλογές είναι από τις πλέον αμφίρροπες στην ιστορία της χώρας, με πέντε διαφορετικά κόμματα να δίνουν μάχη στήθος με στήθος για την πρώτη και δεύτερη θέση, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις.

Σε μια ύστατη προσπάθεια να γοητεύσουν τους ψηφοφόρους, οι επικεφαλής των ψηφοδελτίων κονταροχτυπήθηκαν χθες το βράδυ στην τηλεόραση.

Ποιοι διεκδικούν την ψήφο των Ολλανδών και τι αντιπροσωπεύουν περιγράφει το ακόλουθο γράφημα:

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ολλανδικές εκλογές: Εκλογές εν μέσω έντονου λαϊκισμού

DW - Ολλανδικές εκλογές: Το γλυκό δηλητήριο του λαϊκισμού

Ολλανδικές εκλογές: Στις κάλπες για να εκλέξουν νέο κοινοβούλιο οι Ολλανδοί

«Σήκωσε το γάντι» ο Κικίλιας – Δέχτηκε το ντιμπέιτ με Τζανακόπουλο στον ΑΝΤ1

ΚΑΙΡΟΣ 15/3/2017: Τοπικές βροχές στα ανατολικά και βόρεια

Για ανύπαρκτες δηλώσεις κάνει λόγο ο Κατρούγκαλος απαντώντας στις επικρίσεις της αντιπολίτευσης